بصورت 24 ساعته در تماس و واتساپ پاسخگوی شما هستیم.

جدول انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای

جدول انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای

در صورتیکه انتخاب شما و یا فرزند شما برای ادامه تحصیل رشته‌های کاربردی شاخه فنی و حرفه ای است، به جدول انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای نیاز دارید؛ چرا که این شاخه دارای رشته‌های متنوع و متعددی است و انتخاب درست در این مقطع تحصیلی، موفقیت و سرنوشت شغلی و اجتماعی دانش آموزان را تضمین خواهد کرد. برخی از والدین معتقد هستند که رشته‌های شاخه نظری انتخاب مناسب‌تری برای فرزند خود می‌باشد؛ اما باید گفت شاید فرزند آنها با تحصیل در رشته‌های مهارت محور شاخه فنی و حرفه‌ای، دارای آیند درخشان‌تری باشند. با حرف آخر همراه باشید تا تمامی اطلاعات لازم را در این زمینه و نحوه انتخاب رشته نهم به اطلاع شما برسانیم.

آشنایی با رشته فنی و حرفه ای

پیش از پرداختن به جدول انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای و شرح نمرات لازم برای ثبت نام در رشته‌های این شاخه بهتر است به طور جامع و کامل با رشته فنی و حرفه ای آشنا شوید. رشته فنی و حرفه ای تمرکز خود را بر دروس عملی و مهارتی گذاشته است و دروس تئوری در این رشته کم‌تر است؛ بنابراین انتخاب این رشته مناسب دانش آموزانی است که به مهارت‌های عملی توجه و علاقه بیشتری دارند. دانش آموزانی که رشته‌های این شاخه را انتخاب می‌کنند، هنرجو نامیده می‌شوند و محل تحصیل آنها هنرستان است.

همچنین این شاخه تحصیلی شامل رشته‌های مختلفی در زمینه هنر، خدمات، کشاورزی و صنعت است. هدف تمامی این رشته‌ها بالا بردن توانایی و مهارت‌های دانش آموزان می‌باشد. توجه داشته باشید که محصلین زودتر وارد بازار کار می‌شوند و می‌توانند مانند سایر افراد، تحصیلات خود را در دانشگاه ادامه دهند.

عوامل تاثیرگذار در انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای

برای انتخاب رشته از جدول انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای و هدایت تحصیلی دانش آموزان، موارد مختلفی وجود دارند که در این امر تاثیرگذار هستند. وجود هر یک از این عوامل به شما اجازه انتخاب رشته نهم را می‌دهد. این موارد به شرح زیر هستند:

معیارامتیاز
سوابق تحصیلی35
آزمون‌های مشاوره‌ای30
نظر دانش آموز10
نظر معلمان10
نظر مشاور10
نظر والدین5

جدول حدنصاب نمره برای انتخاب رشته نهم فنی و حرفه ای

برای ثبت نام در رشته مورد علاقه خود که در جدول انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای قرار دارد، باید به برخی از جزئیات انتخاب رشته توجه کرد. مهم‌ترین معیار انتخاب رشته نهم، تحت عنوان سوابق تحصیلی می‌باشد؛ سوابق تحصیلی دانش آموز به معنای نمرات کسب شده در امتحانات سال‌های تحصیلی گذرانده شده است. برای قبولی در رشته‌هایی که در جدول انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای قرار دارند، حتماً باید حدنصاب نمرات دروس ذکر شده، کسب شود تا دانش آموز بتواند برای ادامه تحصیل خود در رشته‌های فنی و حرفه ای اقدام کند. البته شما می‌توانید برای دریافت مشاوره درسی نهم جهت انتخاب رشته با حرف آخر در ارتباط باشید. دروس و نمرات لازم در جدول زیر قید شده است:

نوع رشتهدروس تخصصی مرتبطریاضیعلوم تجربیفرهنگ و هنرکار و فناوری
هنرحد نصاب میانگین 3 سال10101212
کشاورزیحد نصاب میانگین 3 سال101212
خدماتحد نصاب میانگین 3 سال101212
صنعتحد نصاب میانگین 3 سال10101212

جدول حدنصاب نمره برای انتخاب رشته نهم فنی و حرفه ای

جدول انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای

همانطور که در مطالب بالاتر اشاره شد، شاخه فنی و حرفه ای شامل 4 بخش صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر است که هر یک از آنها دارای رشته‌های متنوع و متعددی هستند که شما می‌توانید از خدمات مشاوره انتخاب رشته استفاده کنید تا مسیر درستی را برای آینده خود و یا فرزندانتان انتخاب کنید. در جدول جدول انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای زیر رشته‌های تمامی شاخه‌های فنی و حرفه ای قابل مشاهده است:

شاخهرشته
صنعتساختمان
صنعتسرامیک
صنعتطراحی صنعتی
صنعتنقشه برداری
صنعتمتالوژی
صنعتساخت و تولید
صنعتصنایع فلزی
صنعتصنایع نساجی
صنعتصنایع شیمیایی
صنعتصنایع چوب و کاغذ
صنعتنقشه کشی عمومی
صنعتتاسیسات
صنعتاکتروتکنیک
صنعتاکترونیک
صنعتمکانیک خودرو
خدماتبازرگانی
خدماتحسابداری
خدماتنقشه کشی معماری
خدماتکودک یاری
خدماتکامپیوتر
خدماتتربیت بدنی
خدماتطراحی و دوخت
خدماتمدیریت خانواده
کشاورزیتکنولوژی گیاه پزشکی
کشاورزیمهندسی تولیدات گیاهی
کشاورزیامور دامی
کشاورزیامور زراعی و باغی
کشاورزیماشین‌های کشاورزی
کشاورزیصنایع غذایی
کشاورزیکشاورزی
کشاورزیتکثیر و پرورش آبزیان
کشاورزیمدیریت تلفیقی آفات
کشاورزیتکنولوژی طیور
هنرهنرهای تجسمی
هنرنقاشی
هنرگرافیک
هنرنمایش
هنرنویسندگی
هنرقلم زنی
هنرسینما
هنرهنرهای چوبی
هنرصنایع دستی پویانمایی (انیمیشن)
هنرموسیقی و دیگر رشته‌های هنرستان موسیقی

پردرآمدترین رشته فنی و حرفه ای

در ابتدای مطالب این مقاله اشاره شد که دانش آموزانی که رشته‌های فنی و حرفه ای را برمی‌گزینند، اگر بتوانند استعدادها و توانایی‌های خود را در رشته انتخابی خود به نمایش بگذارند، به راحتی و در سریع‌ترین زمان ممکن می‌توانند به بازار کار وارد شوند. توجه داشته باشید که در این صورت، درآمد خوبی هم نصیب افراد خواهد شد. باید اشاره داشت که در بین جدول انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای رشته‌های زیر جزو پرطرفدارترین رشته‌های فنی و حرفه ای برای انتخاب رشته پایه نهم هستند که بازار کار و درآمد رضایت بخشی هم دارند:

  • نقشه برداری
  • گرافیک
  • موسیقی
  • مکانیک

رشته‌های دانشگاهی فنی و حرفه ای

افرادی که به دنبال ادامه تحصیل در شاخه‌های فنی و حرفه ای هستند و می‌خواهند تحصیلات خود را در دانشگاه هم ادامه دهند، می‌توانند از طریق شرکت در کنکور و یا بدون کنکور به هدف خود دست پیدا کنند. برخی رشته‌ها امکان تحصیل در مقطع کاردانی و ثبت نام در دانشگاه بدون کنکور را فراهم کرده‌اند؛ اما برخی دیگر از رشته‌ها مانند رشته‌های زیر، نیاز به ثبت نام در کنکور دارد تا با پست سر گذاشتن این آزمون بتوانند وارد دانشگاه شوند:

  • الکتروتکنیک
  • کامپیوتر
  • مکانیک خودرو
  • حسابداری
  • تربیت بدنی

بدین ترتیب فرصت تحصیل در دانشگاه برای هریک از فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی و حرفه‌ای ایجاد شده است.

رشته‌های دانشگاهی فنی و حرفه ای

سخن پایانی

با مشاهده جدول انتخاب رشته نهم فنی حرفه ای و لیست متنوع رشته‌های این شاخه می‌توانید به کاربردی بودن این رشته‌ها پی ببرید. لزومی ندارد که حتماً همه افراد در رشته‌های نظری مشغول به تحصیل شوند؛ به خصوص اگر از توانایی انجام کارهای عملی و استعدادهای خاصی برخوردار هستند. بدین ترتیب، به راحتی در رشته مورد نظر و محبوب خود ثبت نام کرده و به عرصه بازار کار راه پیدا می‌کنند. در این بین باید اشاره کنیم که در صورت نیاز به مشاوره تحصیلی آنلاین دارید و می‌خواهید برای انتخاب رشته آنلاین اقدام کنید، می‌توانید روی مشاوران متخصص حرف آخر حساب باز کنید تا از این مرحله سرنوشت ساز نیز به راحتی و با موفقیت عبور کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.