سخت ترین رشته های مهندسی به ترتیب

سخت ترین رشته مهندسی

از نظر موسسه حرف آخر رشته‌های فنی و مهندسی از گذشته از اهمیت وافری برخوردار بوده است. در این مقاله سخت ترین رشته های مهندسی به ترتیب نام برده‌ایم تا از هر نوع اعمال نظر سلیقه ای جلوگیری به عمل آید. شاخص هایی مانند میزان استقبال رتبه های برتر کنکور به رشته ها، نوع بازار کار، جایگاه رشته در ایران، جایگاه رشته در دنیا، کیفیت تدریس رشته ها در دانشگاه، پذیرش و یا عدم پذیرش دانشگاههای معتبر، فراگیری رشته، میزان فارغ التحصیلان بیکار در رشته مربوطه و غیره در نظر گرفته شده است.
در این پژوهش سعی شده است از نظر سنجی میدانی از گروهی از دانشجویان جامعه هدف نیز استفاده شود…

سخت ترین رشته های مهندسی در ایران:

در واقع رشته‌های مهندسی جزو رشته های سخت هستند چرا‌که تمامی دروس رشته های مهندسی به صورت مفهومی هستند و درسی مانند برنامه نویسی، فیزیک و ریاضی در آن‌ها بیشتر است. رشته های فنی و مهندسی یکی از رشته هایی هستند که از گذشته تا الان اهمیت زیادی دارند و سخت ترین رشته مهندسی برای علاقه مندان در این حوزه علی الخصوص برنامه نویسی بسیار شیرین و دلنشین است. در واقع در سال‌های اخیر داوطلب برای شرکت در رشته‌های مهندسی کمتر شده است که در ادامه سخت ترین رشته های مهندسی را به ترتیب ذکر کرده‌ایم:

  1. مهندسی بیولوژی
  2. علوم کامپیوتر
  3. مهندسی عمران
  4. مهندسی مکانیک
  5. علوم اجتماعی

در واقع در ادامه این مطلب به صورت تخصصی مشاوران ارشد حرف آخر توضیحاتی را ارائه داده‌اند که باید در نظر داشته باشید رشته‌های مهندسی تا سال‌های پیش‌رو، آینده‌ای روشن در پیش خواهند داشت. اگر علاقه مند هستید تا رتبه بندی رشته های مهندسی از لحاظ سختی بشناسید در ادامه این مقاله با حرف آخر همراه باشید.

سخت ترین رشته های مهندسی به ترتیب

عواملی که سبب می‌شوند تا افراد به رشته مهندسی علاقه پیدا کنند!

  1. علاقه فردی
  2. بازار‌کار(بازار‌کار رشته مهندسی کامپیوتر به صورت شگفت انگیزی در سال‌های پیش رو رشد خواهد کرد.)
  3. جایگاه رسته در کشور و شرایط مهاجرت
  4. کیفیت تدریس درس در دانشگاه‌ها

مهندسی بیولوژی

تعداد خیلی کمی از دانشجویان هستند که علاقه‌ای به رشته بیولوژی ندارند. در بین رشته‌های طبیعی مربوط به بدن انسان، مانند آناتومی، عصب شناسی و ژنتیک، بیولوژی مشکل ترین آن‌ها شناخته می‌شود. اکثر افراد بعد از گرفتن مدرک کارشناسی در بیولوژی به دنبال تحصیل در زمینه پزشکی، دندان‌پزشکی یا رشته‌های مرتبط دیگر می‌روند. پس ممکن است بعد از کارشناسی، برای یافتن کار مورد علاقه خود مجبور به گرفتن مدارک دیگر باشید. این رشته امتیاز ۲/۳ و نرخ بیکاری ۷/۴ درصد دارد.

علوم کامپیوتر

برای تعداد زیادی از افراد خصوصا افرادی که کمتر با تکنولوژی آشنا هستند، رشته علوم کامپیوتر خیلی سخت است. امتیاز این رشته در رتبه ‌بندی رشته‌های راحت خیلی پایین است. علوم کامپیوتر در رتبه دومین رشته دشوار قرار می‌گیرد. افرادی که در این رشته تحصیل کرده‌اند، معمولا دستمزدهای بالایی برای کار دریافت می‌کنند. امتیاز این رشته ۲/۳ و نرخ بیکاری برای فارغ‌التحصیلان آن ۶/۵ درصد است.

مهندسی عمران

در بین رشته‌های مهندسی که می‌توان به صورت آنلاین مدرک آن‌ها را دریافت کرد، مهندسی عمران جزو مشکل ترین ها قرار گرفته است. این رشته به دیلل درگیر بودن با علم های متنوع مانند فیزیک، شیمی، هندسه، ریاضی و بیولوژی خیلی پیچیده است. این رشته با امتیاز ۳/۳ در رتبه سوم رشته‌های تحصیلی مشکل قرار می‌گیرد. میزان بیکاری برای فارغ‌التحصیلان این رشته ۵/۴ درصد است.

مهندسی مکانیک

قرار گرفتن رشته مهندسی مکانیک در بین مشکل ترین رشته‌های دانشگاهی نباید خیلی عجیب باشد. این رشته از مهم‌ترین رشته‌های شاخه مهندسی است. ارتباط نزدیکی که رشته‌هایی مانند طراحی، فیزیک و مهارت‌های تولیدات با مهندسی مکانیک دارند، آن را به یکی از پیچیده‌ترین رشته‌های تحصیلی آنلاین تبدیل می‌کند. برای وارد شدن به شغل های سطح بالا، داشتن مدارک کارشناسی ارشد و دکترا برای این رشته الزامی است. به همین علت بعد از گرفتن مدرک کارشناسی در این رشته، بهتر است به فکر ادامه تحصیل باشید. امتیاز اختصاص داده شده به این رشته رقم پایین ۳/۳ بوده و نرخ بیکاری برای فارق‌التحصیلان آن ۸/۳ درصد است.

علوم اجتماعی

افراد بر اساس یک تفکر غلط تصور می‌کنند که علوم اجتماعی رشته‌ آسانی است. رشته علوم اجتماعی مثل روانشناسی، علوم سیاسی و جامعه شناسی در دسته علوم نرم قرار می‌گیرد. امتیازی که برای این رشته در نظر گرفته شده، مانند مهندسی مکانیک ۳/۳ است. نرخ بیکاری برای این رشته رقم بالای ۸/۶ درصد گزارش شده است.

مطالب بالا اطلاعات در رابطه با بعضی رشته های دانشگاهی بود که موسسه حرف اخر برای تان جمع آوری کرده تا بتواند سهم کمی در افزایش اطلاعات شما داشته باشد. و پیام نهایی این است که با در نظر گرفتن این امتیازها و نیز میزان استعدادها و توانایی‌های خود، می‌توانید رشته تحصیلی مناسب را برای خود انتخاب نمایید. برای این انتخاب بهتر است با یک مشاور هم مشورت کنید.

۱۰ رشته برتر فنی مهندسی

1- مهندسی برق 

  • گرایش قدرت
    گرایش الکترونیک 
    گرایش کنترل و ابزار دقیق
    گرایش مخابرات
    گرایش مهندسی پزشکی (بیوالکتریک) 

۲- مهندسی مکانیک   

  • گرایش طراحی جامدات
    گرایش حرارت و سیالات

۳- مهندسی عمران   

  • گرایش عمران
    گرایش نقشه برداری
    گرایش آب

۴- مهندسی صنایع  

  • گرایش برنامه ریزی و تحلیل سیستم ها
    گرایش تولید صنعتی
    گرایش تکنولوژی صنعتی
    گرایش ایمنی صنعتی

۵- مهندسی شیمی  

  • گرایش صنایع پتروشیمی
    گرایش طراحی فرایندهای نفت
    گرایش صنایع پالایش
    گرایش صنایع گاز
    گرایش صنایع غذایی

۶- مهندسی کامپیوتر  

  • گرایش نرم افزار
    گرایش سخت افزار

۷- مهندسی مواد  

  • گرایش متالورژی صنعتی
    گرایش متالورژی استخراجی
    گرایش سرامیک

۸- مهندسی هوافضا
۹- مهندسی معماری
۱۰- مهندسی فناوری اطلاعات (IT)

۹ شغل پردرآمد از رشته های مهندسی

مهندسی پزشکی

مهندسی پزشکی پلی است بین پزشکی و مهندسی؛ این شاخه از مهندسی با استفاده از پیشرفت‌های علوم زیست‌شناسی برای توسعه ماشین‌آلات و ابزارهایی که می‌توانند وضعیت‌ها و مشکلات متنوع را تشخیص، نظارت و اصلاح کنند، فعالیت می‌کند. از شرکت‌های زیستی بزرگ می‌توان به جانسون و جانسون (Johnson & Johnson) و بخش‌های پزشکی دو شرکت زیمنس (Siemens) و جنرال الکتریک (GE) اشاره کرد. 

مهندسی برق

همان طور که از نام این رشته معلوم است، مهندس برق کسی است که تجهیزات الکتریکی جدید را طراحی و توسعه می‌دهد، مشکلات را حل و تجهیزات را آزمایش می‌کند. یک مهندس برق با انواع دستگاه‌های الکترونیکی، از ریز ترین دستگاه‌های جیبی تا سوپر کامپیوترهای بزرگ سروکار دارد. علاوه بر مسئولیت توسعه و اجرای نیروگاه‌ها، آن‌ها نیز در کارخانه‌ها، شرکت‌ها، دفاتر، کشتی‌ها و راه‌آهن کار می‌کنند، به صورت کلی هر جایی که برق مورد استفاده قرار می‌گیرد. در نتیجه، مهندسان برق تقریبا در هر صنعتی وارد می‌شوند و همیشه تقاضا برای فارغ‌التحصیلان این رشته بالا است.

مهندسی شیمی

مهندسان شیمی معمولا برای شرکت‌های تجاری‌ای کار می‌کنند که به دنبال تبدیل مواد شیمیایی، مواد و منابع انرژی به محصولات قابل استفاده مثل پلاستیک و دیگر مصنوعات هستند. علاوه بر مهارت‌های معمول مورد نیاز برای کار در رشته مهندسی مثل علوم و ریاضیات، یک مهندس شیمی نیاز به دانش کافی در زمینه اقتصاد دارد. بسیاری از شرکت‌های چند ملیتی وجود دارند که به‌طور خاص در حوزه شیمی فعالیت می‌کنند، مانند ب آ اس اف (BASF)، شرکت داو کمیکال (DowDuPont) و ساینوپک (Sinopec).

رشته مهندسی شیمی

مهندسی هسته‌ای

مهندسان هسته‌ای دانش فیزیک هسته‌ای خود را برای کار روی پروژه‌های پیچیده  معمولا در راکتورهای هسته‌ای و نیروگاه‌های انرژی استفاده می‌کنند که برای تولید انرژی طراحی شده‌اند. علاوه بر این، آن‌ها تکنیک‌های پزشکی هسته‌ای (شامل پرتودرمانی و تصویربرداری تشخیصی) را توسعه می‌دهند و نیز در برنامه‌های مربوط به ساخت سلاح با ارتش کار می‌کنند. مهندسان هسته‌ای دارای مهارت‌های منحصربه‌فردی هستند که همیشه از طریق کارفرمایان بزرگی مانند ا. آن؛ ای دی اف انرژی و ار وه ئه می‌توانند شانس خود را برای ورود به بازار کار امتحان کنند.

مهندسی هوا فضا

مهندسی هوا و فضا به توسعه و نگهداری هواپیما (هواپیما) و فضاپیما مربوط می‌شود و به علت ماهیت پیچیده آن معمولا مسئولیت قسمت های تخصصی گروه‌های مهندسان در بخش‌های هواپیمایی، آیرودینامیک و نیروی دریایی را بر عهده دارد. بیشتر تولیدکنندگان بزرگ هواپیما، مثل بوئینگ و ایرباس، به صورت مستقیم موقعیت‌های شغلی ارائه می‌دهند، اگر چه ممکن است برای شرکت‌های خاصی مانند جنرال الکتریک یا رولز-رویسکه تولید موتور دارند، کار کنند.

مهندسی نرم افزار

مهندسان نرم‌افزار کار نوشتن، تست، پیاده‌سازی و به‌روزرسانی کد هایی را که توسط رایانه‌ها یا دیگر سیستم‌های دیجیتال دارای نرم‌افزار استفاده می‌شود، بر عهده دارند. در دنیای امروز همگام با عصر دیجیتال حرکت می‌کنیم و تعداد مهندسین نرم‌افزار هر سال در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود، در آینده نزدیک این شاخه از مهندسی یکی از رایج‌ترین‌ها و پرتقاضاترین‌ها باشد. هرچند هر شرکتی که پایگاه داده‌هایش را خود اداره می‌کند، نیاز به مهندسین نرم‌افزار دارند، مهندسان نرم‌‌افزار پایه اصلی خیلی از غول‌های فناوری مثل اپل، گوگل و فیس بوک را تشکیل می‌دهند.

رشته فنی مهندسی کامپیوتر- حرف آخر

مهندسی کامپیوتر(سخت افزار)

مهندسی سخت‌افزار (نه مهندسی نرم‌افزار) ترکیبی از مهندسی برق و علوم رایانه است و برای ساخت اجزای مورد استفاده در رایانه‌ها و سیستم‌های شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که جهان ما به‌طور فزاینده‌ای بر رایانه‌ها متکی است، تقاصا برای مهندسی کامپیوتر به‌عنوان یک حرفه بالا و بسیار ارزشمند است. بسیاری از شرکت‌های مهندسی کامپیوتر، مانند دل، اینتل و مایکروسافت، اغلب در میان شرکت‌های برتر جهان قرار دارند.

مهندسی نفت

از نگاه حرف آخر کشف و بازیابی منابع طبیعی، کسب و کار خیلی سودآوری برای شرکت‌های انرژی است و بیشتر به تخصص مهندسین نفت (افرادی که متخصص در رفتار فیزیکی آب، نفت و گاز هستند) متکی است. مهندس نفت برای برآورد مناسب بودن یک سایت حفاری بالقوه استخدام می‌شوند. مهندسان نفت توسط شرکت‌های انرژی جهانی ازجمله Sinopec ،ExxonMobil و Gazprom استخدام می‌شوند.

منبع : موسسه حرف آخر برترین و بهترین مرجع برای برنامه ریزی و همچنین مشاوره حرف آخر برای دانش آموزان و داوطلبان کنکوری به صورت رایگان و تهیه محصولات و پکیج های مطابق با به روز ترین ابزار‌های دنیا می باشد.برای اطلاعات بیشتر و تماس با رتبه برتری ها و مشاورین ارشد با شماره  09128929049  و 09128929049 تماس بگیرید، و با لیست قیمت محصولات حرف آخر آشنا شوید.

مشاورین ارشد و رتبه برتری موسسه حرف آخر

سوالات متداول دانش آموزان نظام جدید

ظرفیت پذیرش رشته علوم مهندسی در دانشگاه های برتر کشور چقدر است؟

رشته علوم مهندسی نسبت به بعضی از رشته های مطرح گروه ریاضی در دانشگاه های کمتری ارائه می شود و در میان دانشگاه های برتر کشور فقط دانشگاه تهران با ظرفیت حدودا 22 نفر دانشجو (زن – مرد ) می پذیرد.

کم ترین رتبه برای قبولی در رشته علوم مهندسی چند است؟

می توان تا حدودا  رتبه 100 هزار برای قبولی در رشته علوم مهندسی امیدوار بود. برای مثال در کارنامه ای برای قبولی در دانشگاه سلمان فارسی – کازرون در رشته علوم مهندسی درصد های زیر لازم است:
ادبیات فارسی :  14
زبان عربی: 28
دین و زندگی: 8
زبان خارجی: 35
ریاضیات: 0
فیزیک: 0
شیمی:0

خوشه های کارشناسی رشته علوم مهندسی کدام اند؟

بهینه سازی،علم مواد،مهندسی هسته ای،مکانیک (طراحی کاربردی)،مکانیک ( حرارت و سیالات )،برق (مخابرات)،برق (الکترونیک) است.

ظرفیت پذیرش رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه های برتر کشور چقدر است؟

ظرفیت دوره کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی – تهران: روزانه 70 نفر
ظرفیت دوره کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران : روزانه 60 نفر – زن و مرد

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در facebook

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.