بصورت 24 ساعته در تماس و واتساپ پاسخگوی شما هستیم.

رتبه بندی رشته های مهندسی از لحاظ سختی

رتبه بندی رشته های مهندسی از لحاظ سختی

رشته‌های فنی و مهندسی از گذشته از اهمیت زیادی برخوردار بوده است. در رتبه بندی رشته های مهندسی از لحاظ سختی شاخص‌های زیادی در نظر گرفته شده است تا از هر نوع اعمال نظر سلیقه ای جلوگیری به عمل آید. شاخص‌هایی مانند میزان رتبه‌های برتر کنکور به رشته‌ها، نوع بازار کار، جایگاه رشته در ایران، جایگاه رشته در دنیا، کیفیت تدریس رشته‌ها در دانشگاه، پذیرش و یا عدم پذیرش دانشگاه‌های معتبر، فراگیری رشته، میزان فارغ التحصیلان بیکار در رشته مربوطه و غیره در نظر گرفته شده است.
در این پژوهش که توسط رتبه برتری‌های حرف آخر تهیه شده است تلاش شده است از نظر سنجی میدانی از گروهی از دانشجویان جامعه هدف نیز استفاده شود.

رتبه بندی رشته‌های مهندسی در جهان

در واقع رشته‌های مهندسی(Engineering) از دسته رشته‌های سختی هستند که باید روی دروسی همچون ریاضی، فیزیک و شیمی تسلط خیلی خوبی داشته باشید. قطعا کنکور رشته مهندسی از طریق رشته ریاضی بسیار سخت‌تر از رشته‌های فنی خواهد بود و در زمان تحصیل در دانشگاه نیز هر یک از رشته‌های مهندسی سختی خود را خواهند داشت که باید قدرت تحلیل خیلی خوبی داشته باشید. در ادامه رتبه بندی رشته های مهندسی در جهان از لحاظ سختی را طبقه بندی نموده‌ایم:

  1. مهندسی برق
  2. مهندسی عمران
  3. مهندسی هوافضا
  4. مهندسی مکانیک
  5. مهندسی صنایع
  6. مهندسی کامپیوتر
  7. مهندسی پزشکی
  8. مهندسی مواد

رتبه بندی رشته های مهندسی در جهان

رتبه بندی رشته‌های مهندسی از لحاظ سختی و دشواری:

1- مهندسی برق 

  • گرایش قدرت
    گرایش الکترونیک 
    گرایش کنترل و ابزار دقیق
    گرایش مخابرات
    گرایش مهندسی پزشکی (بیوالکتریک) 

2- مهندسی مکانیک

  • گرایش طراحی جامدات
    گرایش حرارت و سیالات

3- مهندسی عمران

  • گرایش عمران
    گرایش نقشه برداری
    گرایش آب

4- مهندسی صنایع

  • گرایش برنامه ریزی و تحلیل سیستم‌ها
    گرایش تولید صنعتی
    گرایش تکنولوژی صنعتی
    گرایش ایمنی صنعتی

5- مهندسی شیمی

  • گرایش صنایع پتروشیمی
    گرایش طراحی فرایندهای نفت
    گرایش صنایع پالایش
    گرایش صنایع گاز
    گرایش صنایع غذایی

۶- مهندسی کامپیوتر

  • گرایش نرم افزار
    گرایش سخت افزار

7- مهندسی مواد

  • گرایش متالورژی صنعتی
    گرایش متالورژی استخراجی
    گرایش سرامیک

8- مهندسی هوافضا

  • مهندسی معماری
    مهندسی فناوری اطلاعات (IT)

رتبه لازم برای مهندسی هوافضا

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه برای تحصیل در رشته‌های مهندسی

الف) توانایی علمی: مهندسی برق نیز مثل بقیه رشته‌های مهندسی بر مفاهیم فیزیکی و اصل‌های ریاضیات استوار است و هر چه دانشجویان بهتر این مفاهیم را درک کنند، می‌توانند مهندس بهتری باشند. در این بین گرایش الکترونیک وابستگی شدیدی به فیزیک بخصوص فیزیک الکترونیک و فیزیک نیمه‌ هادی‌ها دارد.در گرایش مخابرات نیز درس فیزیک اهمیت بسیاری دارد زیرا درس‌های اصلی این رشته به خصوص در شاخه میدان شامل الکترومغناطیس و امواج می‌شود.

همان صورت که رتبه برتری‌های موسسه حرف آخر در رشته ریاضی فیزیک آن را یادآور کرده اند داشتن ضریب هوشی بالا و تسلط کافی بر ریاضیات، فیزیک و زبان خارجی از ضرورت‌های ورود به این رشته است.

ب) علاقمندی‌ها: دانشجوی برق باید ذهنی خلاق و تحلیل گر داشته باشد. نیز به کار با وسایل برقی علاقه داشته باشد زیرا بعضی اوقات با دانشجویانی روبرو می‌شویم که در ریاضی و فیزیک قوی هستند اما در کارهای عملی ضعیف اند. همچنین دانشجویانی برای رشته‌های مهندسی مناسب نیستند و بهتر است رشته‌های ذهنی و انتزاعی مانند ریاضی یا فیزیک را انتخاب کنند.

بازار کار مهندسی کامپیوتر

آینده شغلی، بازار کار و درآمد رشته‌های مهندسی

امروزه با توسعه صنایع کوچک و بزرگ در کشور، فرصت‌های شغلی زیادی برای مهندسین برق فراهم شده است و اگر می‌بینیم که با این وجود بعضی از فارغ التحصیلان این رشته بیکار هستند، به علت این است که این افراد یا فقط در تهران دنبال کار می‌گردند و یا در دوران تحصیل به جای فرا گیری عمقی درس‌ها و در نتیجه کسب توانایی‌های لازم، تنها واحدهای درسی خود را گذرانده اند.

همچنین یک مهندس خوب باید، کارآفرین باشد یعنی به دنبال استخدام در موسسه یا وزارتخانه ای نباشد بلکه به یاری آگاهی‌های خود، نیازهای فنی و صنعتی کشور را یافته و با طراحی سیستم‌ها و مدارهای خاصی این نیازها را برطرف سازد. کاری که بعضی از فارغ التحصیلان ما انجام داده و خوشبختانه موفق نیز بوده اند.

رتبه برتری‌های حرف آخر در این زمینه می‌گویند:

اگر یک فارغ التحصیل برق دارای توانایی‌های لازم باشد، با مشکل بیکاری روبرو نخواهد شد. در حقیقت مشکل اصلی این است که بیشتر فارغ التحصیلان توانا و با استعداد این رشته به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند و ما اکنون با کمبود نیروهای کارآمد در این رشته روبرو هستیم. یکی از مدرسین مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در مورد فرصت‌های شغلی فارغ التحصیلان این رشته می‌گوید:

طبق نظر کارشناسان و متخصصان انرژی در کشور، با توجه به نیاز فزاینده به انرژی در جهان کنونی و نیز نرخ رشد انرژی الکتریکی در کشور، سالانه باید حدود ۱۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید کشور اضافه شود که این نیاز به احداث نیروگاه‌های جدید و نیز فارغ التحصیلان متخصص برق و قدرت دارد.

سخت ترین گرایش مهندسی برق

فرصت‌های شغلی یک مهندس کنترل نیز خیلی گسترده است زیرا در هر جا که یک مجموعه عظیمی از صنعت مهندسی مثل کارخانه سیمان، خودروسازی، ذوب آهن و … وجود داشته باشد، حضور یک مهندسی کنترل ضروری است. و بالاخره یک مهندس مخابرات یا الکترونیک می‌تواند جذب وزارتخانه‌های ارتباطات و فن آوری اطلاعات، صنایع، دفاع و سازمان‌های متنوع خصوصی و دولتی شود.

گرایش‌های مهندسی شیمی از نگاه موسسه حرف آخر:

  1. مهندسی صنایع پتروشیمی
  2. مهندسی صنایع گاز
  3. مهندسی صنایع پلیمر
  4. مهندسی صنایع غذایی
  5. مهندسی پالایش
  6. مهندسی صنایع شیمیایی معدنی
  7. مهندسی طراحی فرآیندهای صنایع نفت
  8. مهندسی بیوتکنولوژی

بهترین گرایش مهندسی شیمی

درس‌های مهندسی شیمی در ایران:
بر اساس مصوّبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، علاوه بر درس‌های عمومی و علوم پایه که دانشجویان فنّی مهندسی موظف به گذراندن آن هستند، دیگر درس‌های این رشته به دو دسته «اصلی» و «تخصّصی» تقسیم می‌شوند.

درس‌های اصلی آن دسته از درس‌ها هستند که همه دانشجویان مهندسی شیمی با هر گرایشی آنها را می‌گذرانند و درس‌های تخصصی به درس‌هایی اطلاق می‌شود که با توجه به گرایش، دانشجو موظف به گذراندن آن‌ها است.

رشته ریاضی تنها محدود به مهندسی نیست!

رتبه برتری‌های موسسه حرف آخر در این باره این طوری جواب می‌دهند: بله، برای ورود به رشته‌های مهندسی بهتر است که رشته ریاضی فیزیک را انتخاب کنید و رشته‌های مهندسی بر اساس نظر عموم از شغل‌های پردرآمد رشته ریاضی به حساب می‌آیند و به نظر بعضی افراد هم کارهای رشته ریاضی محدود به همین مهندسی می‌شود.

اما باید این نکته را هم در نظر بگیرید که آینده شغلی رشته ریاضی فیزیک تنها محدود به رشته‌های مهندسی نیست. همینطور خانم‌هایی که به دنبال فضاهای کاری متفاوت ‌تری از آقایان هستند و دغدغه دانستن رشته‌های دانشگاهی ریاضی برای خانم‌ها را دارند نیازی نیست که به علت فضای کاری مهندسی از این رشته‌ها بترسند.

شاید بد نباشد بدانید که در سال‌های گذشته بیشتر فارغ‌ التحصیلان رشته‌های مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس خود وارد رشته‌های اقتصاد و مدیریت کسب و کار یا MBA می‌شوند. علاوه بر این رشته‌‌هایی مثل حسابداری و آمار و مدیریت مالی و … هم بخشی از رشته‌هایی است که دانش‌آموزان رشته ریاضی فیزیک می‌توانند در دانشگاه به تحصیل در این رشته‌ها بپردازند.

پس ذهن خود را محدود به رشته‌های مهندسی و کار در کارگاه‌ها یا آزمایشگاه‌ها نکنید و بدانید که انتخاب‌های شما می‌تواند بسیار بیشتر باشد.

منبع : موسسه حرف آخر برترین و بهترین مرجع برای برنامه ریزی و همچنین مشاوره حرف آخر برای دانش آموزان و داوطلبان کنکوری به صورت رایگان و تهیه محصولات و پکیج‌های مطابق با به روز ترین ابزار‌های دنیا است. برای اطلاعات بیشتر و تماس با رتبه برتری‌ها و مشاورین ارشد با شماره 09128929049 و 09128929049 تماس بگیرید، و با لیست قیمت محصولات حرف آخر آشنا شوید.

 

سوالات متداول دانش آموزان نظام جدید

ظرفیت پذیرش رشته علوم مهندسی در دانشگاه های برتر کشور چقدر است؟

رشته علوم مهندسی نسبت به برخی از رشته های مطرح گروه ریاضی در دانشگاه های کمتری ارائه می شود و در میان دانشگاه های برتر کشور فقط دانشگاه تهران با ظرفیت حدودا 22 نفر دانشجو (زن – مرد ) می پذیرد.

حداقل رتبه برای قبولی در رشته علوم مهندسی چند است؟

می توان تا حدودا  رتبه 100 هزار برای قبولی در رشته علوم مهندسی امیدوار بود. برای مثال در کارنامه ای برای قبولی در دانشگاه سلمان فارسی – کازرون در رشته علوم مهندسی درصد های زیر لازم است:
ادبیات فارسی :  14
زبان عربی: 28
دین و زندگی: 8
زبان خارجی: 35
ریاضیات: 0
فیزیک: 0
شیمی:

خوشه های کارشناسی رشته علوم مهندسی کدام اند؟

بهینه سازی،علم مواد،مهندسی هسته ای،مکانیک (طراحی کاربردی)،مکانیک ( حرارت و سیالات )،برق (مخابرات)،برق (الکترونیک) است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.