بصورت 24 ساعته در تماس و واتساپ پاسخگوی شما هستیم.

درآمد رشته شنوایی سنجی چقدره

طبق گفته رتبه برتری های موسسه حرف آخر رشته ی شنوایی سنجی با افرادی سروکار دارد که ممکن است به دلیل مشکلات شنوایی و تعادلی خود، دچار مشکلات روحی و اجتماعی شده باشند . پس داشتن سلامت کامل روانی برای شنوایی سنج و مهارت ارتباطی خوب برای بازگرداندن این افراد به زندگی و اجتماع ، امری ضروری است.و نیز دقت و توجه به جزییات، رفتار دلسوزانه و حرفه ای با بیماران و مهارت انجام کار تیمی از دیگر مهارت های مورد نیاز این رشته است.

مهارت و دانش مورد نیاز برای شنوایی سنجی از نگاه رتبه برتری های حرف آخر

  • دقت و توجه به جزئیات
  • مهارت های ارتباطی خوب
  • رفتار دلسوزانه و حرفه ای با بیماران
  • مهارت خوب در سازماندهی
  • مهارت انجام کار تیمی
  • توان آموزش و مشاوره خوب
  • توانایی ایجاد انگیزه در بیماران برای دنبال کردن برنامه توانبخشی
  • حفظ آرامش و داشتن برخوردی مناسب در شرایط بحرانی و پیچیده
  • رازداری
  • تسلط به زبان انگلیسی (به دلیل نوپا بودن این رشته در ایران بیشتر کتابها و متون علمی این رشته به زبان انگلیسی می باشد)

آخرین رتبه برای قبولی در رشته شنوایی شناسی:

آخرین رتبه قبولی شنوایی شناسی بستگی به این داره که کدوم دانشگاه از اون ۹ دانشگاهی که این رشته رو دارن مد نظرتون باشه، رتبه زیر گروه ۱ شما چند باشه، منطقه چند باشید زیرا ظرفیت پذیرش از مناطق مختلف با هم فرق داره. اما شنوایی شناسی روزانه دانشگاه شهید بهشتی تا حدود رتبه ۴۵۰۰ منطقه ۲ و تا حدود ۲۲۰۰ منطقه ۳ هم سابقه داشته که قبول شده. دیگه به ترتیب بیایید پایین تر دانشگاه های شهرستان رتبه های بدتر هم میتوانند شنوایی شناسی قبول بشن، برای راهنمای کامل و گرفتن اطلاعات تخصصی با مشاورین ارشد حرف آخر در تماس باشید.

چهار حیطه اصلی و کلیدی رشته شنوایی شناسی از نگاه رتبه برتری های حرف آخر  

چهار زمینه اصلی رشته شنوایی شناسی از نگاه متخصصین و رتبه برتری های موسسه حرف آخر شامل ارزیابی و تشخیص اختلالات شنوایی و تعادل،

۲)پیشگیری و حفاظت شنوای ی، که به بررسی آلودگی های صوتی کارخانجات و مراکز پر سروصدا می پردازد و تلاش می شود تا خسارت های ناشی از آلودگی صوتی به کمترین مقدار خود برسد.

۳) توانبخشی شنوایی، که شامل ساخت و تجویز انواع قالب گوش و تجویز و ارزیابی ابزار کمک شنوایی مثل سمعک می شود. (بر خلاف تصور عامه مرد م، سمعک، یک بلندگو نیست که بتوان آن را از داروخانه یا مرکز دیگری خریداری کرد و استفاده کرد بلکه یک شنوایی شناس باید با استفاده از اطلاعات علمی خود و با توجه به مقدار شنوایی فرد کم شنوا، سمعک را برای گوش او تنظیم کند.) .

۴)آموزش به افراد کم شنوا و ناشنوا، که در این حیطه شنوایی شناس به فرد کم شنوا طرز استفاده از سمعک را آموزش داده و او را با اصوات مختلف آشنا می سازد و به ناشنوا لب خوانی و گفتارخوانی را آموزش می دهد.

فرصت های شغلی ، بازار کار و وضعیت استخدام شنوایی سنجی در ایران؛

استخدام شنوایی شناس می تواند در بخش شنوایی شناسی بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز درمانی، مدرسه ناشنوایان، مراکز نگهداری سالمندان، معلولین و کودکان، کارخانه ها و مراکز صنعتی انجام شود. با داشتن تجربه و سرمایه لازم نیز می تواند به صورت مستقل کار کرده و در صورت داشتن شرایط ( از جمله داشتن مدرک کارشناسی یا بالاتر، داشتن سابقه۶  ساله برای تاسیس دفتر در تهران و کرج و۴  ساله برای دیگر شهرستان ها) دفاتر ارزیابی شنوایی تاسیس کند. استخدام شنوایی شناس هایی که مدرک تحصیلات تکمیلی در این حوزه دارند، در دانشگاه ها و مراکز آموزشی نیز امکان پذیر است.

به صورت کلی چون این شغل از مشاغل نو و جدید در کشور بوده و سابقه طولانی ندارد، قابلیت رشد و پیشرفت خوبی دارد و پیش بینی می شود از آینده شغلی خوبی نیز برخوردار باشد. همانطور که آمار بعضی از کشورها نشان می دهد، آینده شغلی خیلی خوبی پیش روی شنوایی شناسی قرار دارد.

درآمد و مزایای شنوایی سنجی در برخی از کشورهای جهان از نگاه حرف آخر

آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل۶۶.۶۶۰  دلار (برای همه مشاغل۳۳.۸۴۰  دلار ) در سال۲۰۱۰  و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۶۸.۱۰۰ دلار بوده است.

استرالیا – متوسط درآمد سالانه متخصصان شنوایی سنجی ۶۰.۰۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان – متوسط درآمد سالانه این شغل برای افراد تازه کار بین۳۲.۰۰۰  تا۴۱.۶۰۰  دلار، برای افراد ارشد حدود۵۲.۰۰۰  دلار و برای مدیران و مشاوران این حوزه بین۶۱.۰۰۰  تا۱۲۱.۰۰۰  دلار می باشد.

ادامه تحصیل در رشته پر مخاطب شنوایی سنجی در ایران:

همان طور که رتبه برتری های حرف آخر می گویند کارشناسی ارشد رشته شنوایی شناسی الان در ایران وجود داره و صرفا کسانی میتونن در آزمونش شرکت کنن که فارغ التحصیل کارشناسی شنوایی شناسی باشن. پارسال فقط ۴ دانشگاه در شهر تهران ارشد این رشته رو داشتن و جمعا ۲۱ نفر دانشجوی ارشد شنوایی شناسی پذیرش کردن. دکترای شنوایی شناسی هم هست که پارسال صرفا ۳ دانشگاه جمعا ۸ نفر دانشجوی دکتری شنوایی سنجش پذیرش کردن. البته واسه کارشناسی ارشد افرادی که لیسانس شنوایی شناسی دارن چند رشته دیگه هم هستن که میتونن یکی از اون ها رو به جای ارشد شنوایی شناسی انتخاب کنن. پارسال هم در چهاردهمین فراخوان جب هیات علمی ۹ نفر دکتری شنوایی شناسی جذب هیات علمی داشتن یعنی جذب استاد دانشگاه.

میزان درآمد شنوایی سنجی در ایران؛

آمار دقیقی از میزان حقوق و درآمد شنوایی شناس در کشور در دسترس نیست. البته کارشناسانی که در بخش دولتی استخدام می شوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. شنوایی شناس هایی که در قسمت خصوصی هستند، با توجه به مقدار تجربه، توانایی و نوع توافقی که با کارفرمای خود دارند، درآمدهای مختلفی کسب می کنند. آنهایی هم که دفتر ارزیابی شنوایی تاسیس می کنند، با توجه به میزان توانایی و تبحر، کیفیت کار و تعداد مراجعان، درآمدهای مختلفی خواهند داشت.

جمع بندی توضیحات مربوط به رشته شنوایی سنجی از نگاه موسسه حرف آخر:

در کل شنوایی شناسی برای شخصی که علاقه داره رشته خیلی خوبیه، محیط کارش آروم و بدون استرس، تمیزه و با خون و زخم و بیماری های واگیردار سر و کار نداره، تعداد فارغ التحصیل هاش کمه چون فقط دانشگاه دولتی داره و دانشگاه آزاد نداره، طول دوره تحصیلش خیلی زیاد نیست ۴ ساله، امکان ادامه تحصیل توی همون رشته تا دکتری هست و حتی رشته های دیگه نمیتونن بیان این رشته آزمون بدن که این یه مزیت حساب میشه، جذب هیات علمیش هم نسبت به تعداد دانشجوی دکترایی که هر سال جذب میشن خوبه و منطقیه، امکان رشد داره و اگه کسی میخواد خودش مستقل کار کنه میشه مجوز تاسیس دفترکار شنوایی شناسی گرفت، نیاز نیست حتما ادامه تحصیل بدی واسه گرفتن مجوز برخلاف بعضی رشته ها که به لیسانس مجوز نمیدن، و طرحش هم اجباری نیست.

منبع : موسسه حرف آخر برترین و بهترین مرجع برای برنامه ریزی و همچنین مشاوره حرف آخر برای دانش آموزان و داوطلبان کنکوری به صورت رایگان و تهیه محصولات و پکیج های مطابق با به روز ترین ابزار های دنیا می باشد.برای اطلاعات بیشتر و تماس با رتبه برتری ها و مشاورین ارشد با شماره  09128929049  و 09128929049 تماس بگیرید، و با لیست قیمت محصولات حرف آخر آشنا شوید.

سوالات متداول دانش آموزان نظام جدید

ظرفیت پذیرش رشته شنوایی سنجی در دانشگاه های برتر چقدر است؟

ظرفیت دانشگاه های برتر در رشته شنوایی سنجی در سال های گذشته:
ظرفیت دوره کارشناسی رشته شنوایی سنجی  دانشگاه علوم پزشکی ایران: 35 نفر
ظرفیت دوره کارشناسی رشته شنوایی سنجی  دانشگاه شهید بهشتی : روزانه 35 نفر

آیا طرح دوساله شنوایی سنجی اجباری است؟

گذراندن طرح دوساله در رشته شنوای سنجی بر خلاف رشته هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی، و … اجباری نیست و به شکل اختیاری و مازاد بر نیاز شکل می گیرد.

کمترین رتبه برای قبولی در رشته شنوایی سنجی چند است؟

می توان حدودا تا رتبه 11 هزار برای قبولی در رشته شنوایی سنجی امیدوار بود. برای نمونه در کارنامه ای برای قبولی در دانشگاه جندی شاپور – اهواز در رشته شنوایی سنجی درصدهای های زیر لازم است:
ادبیات فارسی : 71
زبان عربی: 60
دین و زندگی: 72
زبان خارجی: 15
زمین شناسی: 0
ریاضیات: 28
زیست شناسی: 61
فیزیک: 38
شیمی: 24

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.