محدوده تراز آزمون های سنجش برای رشتههای پزشکی و پر متقاضی کنکور و محدوده تراز آزمونهای سنجش یکی از مواردی است که ذهن داوطلبان گروه علوم تجربی شرکت کننده در این آزمونها را به خود مشغول میکند. به این صورت که افراد علاقه مند به رشتههای پرطرفدار کنکور و شرکت کننده در آزمونهای سنجش میخواهند بدانند که با توجه به ترازشان در این آزمونها حداکثر تراز سنجش و یا محدوده تراز سنجش برای قبولی در پزشکی و رشتههای تاپ کنکور چقدر است. البته شماری از داوطلبان کنکور نیز در پی مقایسه تراز سنجش و کانون و سایر موسسات دیگر هستند تا بدین وسیله متوجه شوند که تراز داوطلبان در کدام یک از این آزمونها به تراز یا همان نمره خام فرد در کنکور نزدیکتر است.
اگر در جستجوی اطلاع از محدوده تراز آزمونهای سنجش برای قبولی در کنکورهستید، ادامه مطلب را با ما همراه باشید یا میتوانید با مشاورین ارشد همین سایت مرکزی موسسه حرف آخر تماس حاصل کنید تا بیشتر راهنمایی شوید.
محدوده تراز آزمونهای آزمایشی سنجش برای محاسبه رتبه کنکور
اگر در آزمونهای آزمایشی سنجش شرکت کرده اید، میتوانید تراز آزمون آزمایشی سنجش را برای محاسبه سطح حدودی رتبه کنکور، معیار محاسبه قرار دهید. رتبه سطح حدودی تراز آزمونهای سنجش را در این مقاله در اختیار داوطلبان گروههای تجربی، ریاضی، انسانی و هنر قرار داده ایم:
*نکته: مقطع یازدهم در کلیه رشتهها سطح ترازها پایین تر از سنجش دوازدهم است.
محاسبه سطح رتبه کنکور با تراز آزمون آزمایشی سنجش گروه هنر |
محاسبه سطح رتبه کنکور با تراز آزمون آزمایشی سنجش گروه ریاضی و هنر |
محاسبه سطح رتبه کنکور با تراز آزمون آزمایشی سنجش گروه تجربی |
رتبه 1 کشور: 9942 |
9000 تا 10000: عالی و تک رقمی کشور |
10000 تا 10500: تک رقمی کشور |
رتبه 2 کشور: 9670 |
8000 تا 9000: خیلی خوب |
9000 تا 10000: عالی |
8500 تا 9300: عالی |
7000 تا 8000: خوب |
8000 تا 9000: خیلی خوب |
7500 تا 8500: خیلی خوب |
6000 تا 7000: متوسط اما قابل قبول |
7500 تا 8000:خوب |
6500 تا 7500: خوب |
5000 تا 6000: متوسط |
6500 تا 7500: متوسط اما قابل قبول |
6000 تا 6500: متوسط اما قابل قبول |
کمتر از 5000: نیازمند تلاش و انگیزه بسیار زیاد برای کسب موفقیت |
5500 تا 6500: متوسط |
5500 تا 6000: متوسط |
– |
کمتر از 5500: نیازمند تلاش و انگیزه بسیار زیاد برای کسب موفقیت |
کمتر از: نیازمند تلاش و انگیزه بسیار زیاد برای کسب موفقیت |
– |
– |
تعریف تراز در آزمونها
در تعریف تراز باید عرض کنیم که تراز در حقیقت تفاوت علمی بین داوطلبان را در زمان انتخاب رشته کنکور نشان میدهد. به عنوان مثال، به کمک تراز میتوان تفاوت علمی داوطلبی با رتبه 1 و داوطلب دیگری با رتبه 2 را کاملاً متوجه شد. باید بگوییم که تراز به طور معمول عددی مابین صفر تا 10 هزار است و حتی گاهی اوقات براساس تعداد شرکت کنندگان بر روی 15000 هم قرار میگیرد، برای فهم بیشتر مفهوم تراز مثالی برای شما میزنیم. فرض کنید دانش آموزی در یک آزمون نمره 17 را کسب کند و این نمره بالاترین نمره در کلاس و در درس مورد امتحان باشد، ولی روز بعد در درس دیگر باز همین نمره را بگیرد با این تفاوت که این بار نمره وی جایگاه آخر را در کلاس داشته باشد.
حتماً از خود میپرسید که چرا و چگونه این اتفاق افتاد؟ در جواب باید عرض کنیم که در امتحان اول سوالات آسانی طراحی شده است و داوطلب توانایی لازم را برای پاسخگویی داشته است. اما در مورد امتحان دوم قضیه کاملاً برعکس است و دانش آموز مجبور بوده که به سوالات سختی پاسخ دهد. در حقیقت ارزش این دو نمره با یکدیگر یکسان نیست. در مورد کنکور هم باید عرض کنیم که ممکن است درصد نمرات خام کارنامه شما با درصد نمرات خام کارنامه داوطلب دیگر یکی باشددرحالی که رتبه شما با یکدیگر فرق داشته باشد.
تراز آزمونها را چگونه میتوان محاسبه کرد؟
محاسبه تراز داوطلبان در آزمونهای آزمایشی همچون سنجش و همین طور کنکور سراسری ورودی دانشگاهها با روش و فرمول خاصی انجام میشود. جهت محاسبه تراز در ابتدا باید درصد هر یک از دروس را مشخص کرد. در زمان محاسبه درصد برای هر پاسخ اشتباه 1 نمره منفی و برای هر پاسخ درست 3 نمره مثبت باید در نظر گرفت. در نهایت با جمع تمامی نمرات مثبت و منفی و تقسیم آنها بر 3 برابر تعداد کل سوالها میتوان نمره خام هر درس یا همان درصد را بدست آورد. به دلیل تفاوت درجه سختی هر کدام از سوالها تراز نمرات خام هر یک از دروس ضروری است. پس از تعیین درصد هر یک از دروس به صورت جداگانه حال باید به وسیله فرمولهایی دست به تعیین تراز زد.
اگر به دنبال اطلاع از فرمول محاسبه تراز برای آزمونهای سنجش و یا حتی کنکور سراسری هستید از طریق تماس با مشاوران سایت رسمی حرف آخر که شمارههای آنها در همین سایت موجوداست که میتوانید مورد راهنمایی قرار گیرید.
مطالعه بیشتر: درصد های لازم برای تراز ۷۰۰۰ قلم چی
آزمونهای آزمایشی سنجش
سطح سوالات
شاید شما هم فکر کنید که سوالات آزمونهای آزمایشی سنجش به وسیله طراحان کنکور سراسری طرح میشود و با بررسی آنها میتوان با سبک سوالات کنکور هر سال آشنا شد، اما در اشتباهید! اصلا چنین چیزی وجود ندارد! سیستم آزمونهای آزمایشی سنجش تحت نظر تعاونی سازمان سنجش است؛ بنابراین این صحبت که با بررسی آزمونهای سنجش به راحتی از پس کنکور برمیآیید را فراموش کنید. به طور کلی سطح سوالات سنجش نرمال است. نه میتوان از آنها به عنوان سوالات سخت (با ایدههای جدید) یاد کرد و نه سوالاتی که فاقد ارزش هستند (سطح سوالات به گونه ای نیست که به خاطر آن ریسک کنید و در طول سال شرکت کنید).
جامعه آماری
آزمونهای آزمایشی سنجش در 11 مرحله برگزار میشود (7 مرحله در طول سال و 4 مرحله آزمون جامع در انتهای سال)
جامعه آماری آزمونهای مرحله ای در طول سال به علت اینکه اکثر داوطلبان با آزمونهای دیگر پیش میروند چندان جالب نیست، ولی آزمونهای جامع سنجش با حداکثریت شرکت کننده هر ساله برگزار میشود. اکثر داوطلبان حتی آنهایی که در طول سال در آزمونهای سایر موسسات شرکت میکردند نیز آزمونهای جامع سنجش را به خاطر جامعه آماری عالی آن از دست نمیدهند (شرکت در این آزمونها به همه توصیه میشود) این آزمونهای جامع به علت شرکت کننده زیاد آن رتبه ای که هر داوطلب کسب میکند به احتمال زیاد نهایت با 500 نفر اختلاف در کنکور سراسری تکرار میشود.
برنامه آزمونها
این آزمونها برخلاف آزمونهای سایر موسسات در فواصل زمانی منظم برگزار نمیشود. به همین علت کنکوریهایی که قصد دارند در طول سال تحصیلی با برنامه ای منظم مطالعه کنند بهتر است به هیچ عنوان به سراغ این آزمونها نروند. شرکت در آزمونهای مرحله ای سنجش برای داوطلبانی که فارغ التحصیل هستند و قدرت برنامه ریزی شخصی آنها بالا است بد نیست.
کارنامه
شاید تنها موسسه ای که در روز برگزاری آزمون کارنامه ای را برای داوطلبان صادر نمیکند همین آزمونهای سنجش باشد. این موسسه از نظر خدمات بعد از آزمون بسیار ضعیف ظاهر شده است.
نکات مثبت
- تنها نکته مثبتی که برای آزمون آزمایشی سنجش میتوان به آن اشاره کرد جامعه آماری بسیار بالای آن بوده که تقریبا هم سطح کنکور سراسری است. البته این جامعه آماری بالا فقط در آزمونهای جامع این موسسه مشاهده میشود. (4 آزمون جامع پایانی سنجش)
- هزینه این آزمونها مقرون به صرفهترین هزینه ممکن در بازار کنکور در مقایسه با سایر برگزار کنندگان آزمون آزمایشی است.
نکات منفی
- نداشتن برنامه ریزی اصولی و کاربردی و هماهنگ با برنامه مدارس
- نداشتن نظم در زمان برگزاری آزمونها (آزمونهای این موسسه در فواصل زمانی نامعین و نامرتب از 2 هفته تا 5 هفته برگزار میشود)
- عدم ارائه خدمات پس از آزمون آزمایشی برای ارزشیابی هر چه بهتر داوطلبان برای ادامه مسیر مطالعاتی خود
حداکثر تراز آزمونهای سنجش برای قبولی در رشتههای پر متقاضی کنکور
حداکثر تراز سنجش برای قبولی در رشتههای پر متقاضی کنکور با توجه به تعداد شرکت کنندگان در این آزمون تعیین میشود. اما باید عرض کنیم که تعداد شرکت کنندگان در آزمونهای سنجش در هر سال ثابت نیست و مسلماً دستخوش تغییراتی است.
از این رو، نمیتوان به طور دقیق حداکثر تراز آزمون سنجش برای قبولی در این رشتهها را برای داوطلبان کنکور سال آینده تعیین کرد. اما اگر میخواهید بدانید که حداکثر تراز سنجش برای قبولی در سال جاری یعنی سال 99 چقدر بوده است با مشاوران ارشد و رتبه برتر موسسه حرف آخر در تماس باشید تا هرچه بیشتر راهنمایی شوید.این گونه میتوانید از محدوده تراز آزمونهای سنجش برای قبولی در رشته پزشکی وتاپ کنکور در سال 99 مطلع شوید.
سخن پایانی
شما عزیزان کنکوری برای اطلاع از محدوده تراز آزمونهای آزمایشی از جمله سنجش یا سایر آزمونهای دیگر میتوانید از طریق پلهای ارتباطی با دپارتمان مشاوره موسسه حرف آخر در تماس باشید. همچنین میتوانید برای آشنایی با آزمونهای آزمایشی حرف آخر به قسمت مربوط به آزمونهای حرف آخر مراجعه کنید یا از طریق راهای ارتباطی از مشاوران ارشد سایت راهنمایی بخواهید تا بتوانید با کسب آگاهی بیشتر بهترین آزمون آزمایشی را در مسیر کنکور انتخاب نمایید و از قیمت محصولات حرف آخر مطلع شوید.
سوالات متداول
نحوه برگزاری آزمون های آزمایشی سنجش چگونه است؟
آزمون های سنجش وابسته به تعاونی سازمان سنجش را شاید بتوان جزء آزمون های خوب از نظر کیفیت سوالات اعلام کرد، هر ساله شرکت کنندگان زیادی در آزمون های سنجش شرکت می کنند به خصوص در آزمون های جامع جامعه آماری بالایی دارد.آزمون های سنجش به صورت سه هفته یکبار در روز جمعه برگزار می شود.
آیا میشود از روی تراز آزمون های سنجش رتبه خود را تخمین زد؟
تخمین زدن رتبه خود از روی تراز آزمونهای سنجش، ممکن است با رتبه شما فاصله داشته باشد اگرچه در این زمینه آزمون های بهتری هم موجود می باشد که از طریق ارتباط با مشاورین ما میتوانید به این آزمون ها دسترسی پیدا کنید.
آیا میشود روی آزمون ها و سطح سوالات سنجش برای قبولی در کنکور خوش بین بود؟
به جز آزمون های جامع سنجش سایر آزمون های مبحثی آن کیفیت آنچانی ندارند.ازمون های جامع هم به این دلیل خوب است که جامعه آماری بالایی در سطح کشور دارد.