بصورت 24 ساعته در تماس و واتساپ پاسخگوی شما هستیم.

ساعت مطالعه هر درس برای کنکور تجربی

با سلام خدمت داوطلبان گرامی و دوستان حرف آخر، در این مقاله از سری مقاله های کنکوری موسسه حرف آخر است که قصد داریم در مورد ساعت مطالعه و مقدار صرف زمان دانش آموزان برتر و رتبه برتر های کنکور سال های قبل بپردازیم. به همان صورت که می دانید یکی از اساسی ترین و مهمترین دلیل ها برای به دست آوردن موفقیت و رتبه برتر شدن ساعت مطالعه در طول مدت کنکور است.
اما باید این رو هم متذکر بشم که صرفا ساعت مطالعه در رتبه برتر شدن ملاک نیست ، بعضی از دانش آموزان بوده اند که با 70 ساعت مطالعه در هفته نتوانسته اند موفق شوند اما بوده اند اشخاصی که در هفته 45 ساعت مطالعه داشته اند ولی به بهترین رتبه دست پیدا کرده اند، اینجا مسئله مهم کیفیت مطالعه است که باید به آن توجه اساسی شود. خیلی از شما دوست دارین بدونین ساعت مطالعه نفرات برتر کنکور چه میزان بوده که تونستن موفقیت بزرگی تو این ماراتن بزرگ و سخت بدست بیارن.

بهترین روش مطالعه کنکور از نگاه رتبه برتری های حرف آخر

بهترین شیوه مطالعه کنکور از نگاه موسسه حرف آخر چیست ؟ این سوالی است که بسیاری از داوطلبان از خود می پرسند. داوطلبان کنکور از مسیر های فراوانی برای مطالعه درس ها استفاده می‌ کنند. درس های عمومی و تخصصی شیوه های مطالعه متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. بعضی از درس‌ها نیازمند یادگیری و تمرین بیشتر هستند و بعضی دیگر صرفا به مرور احتیاج دارند. تعداد درس ها برای قبولی در کنکور خیلی زیاد است و نمی‌توانید مثل امتحانات کلاسی برای این آزمون آماده بشید. متد مطالعه کنکور باید طبق یک برنامه ‌ریزی دقیق و اصولی باشد تا دانش‌آموز بتواند بهترین نتیجه ممکن را بگیرد. ما در این مقاله برای دانش‌آموزان و داوطلبانی که به دنبال قبولی در کنکور ۱۴۰۰ هستند شیوه های مطالعه کنکور برای همه دروس عمومی و تخصصی را توضیح می‌دهیم. می‌توانید با رعایت نکات زیر و خواندن دقیق هر یک از دروسس بهترین نتیجه را در کنکور سراسری کسب کنید.

تعادل ساعت مطالعه درس اختصاصی و عمومی ها از نگاه حرف آخر

هر چند ساعت در هفته که مطالعه می کنید باید نسبت مطالعه دروس اختصاصی و عمومی رو رعایت کنید. توصیه میشه ۷۰ درصد ساعت مطالعه هفتگی درس های اختصاصی باشه و ۳۰ درصد هم درس های عمومی. مثلا کسی که هفته ای ۵۰ ساعت مطالعه داره باید حدود ۳۵ ساعت درس های اختصاصی و ۱۵ ساعت در هفته دروس عمومی رو بخونه. بین اختصاصی ها درسی که بیشترین ضریب در کنکور رو داره باید تایم بیشتری براش گذاشته بشه مثلا یک دانش آموز رشته تجربی حدود ۱۴ ساعت در هفته زیست شناسی (تقریبا هر روز ۲ ساعت)، حدود ۹ ساعت در هفته شیمی و حدود ۱۲ ساعت در هفته هم جمعا به ریاضی و فیزیک وقت بدن. برای چهار درس عمومی هم تقریبا هر کدوم ۴ تا ۵ ساعت در هفته یعنی در مجموع حدود ۱۵ ساعت.

این برای کسی بود که هفته ای ۵۰ ساعت مطالعه داره و تقریبا سطح قوی یا ضعیف بودنش در دروس مختلف زیاد اختلافی باهم نداره. اگه کسی یک در درس ضعیف تره باید تایم بیشتری به اون درس اختصاص بده. اگر هم شخصی بیشتر یا کمتر از ۵۰ ساعت مطالعه داره به هر حال باید نسبت حدودی ۷۰ درصد اختصاصی به ۳۰ درصد عمومی رو رعایت کنه.

اوایل سال به درس های اختصاصی بیشتر باید توجه بشه اما اواخر سال درس های حفظی مانند درس های عمومی باید نسبت به اول سال تحصیلی اهمیت و تایم بیشتری بهشون داده بشه. درس هایی مانند ریاضی و فیزیک و در درجه بعدی عربی و زبان انگلیسی در اول سال تحصیلی و صرفا اگه دانش آموز دهم یا یازدهم دبیرستان هستید از الان باید براشون پایه ریزی خوبی داشته باشید چون سال کنکور و مخصوصا ماه های آخر نزدیک به کنکور تایم کمتری برای جهش چشمگیر در این ۴ درس وجود داره.

بهترین روش مطالعه با ۱۰ تکنیک کلیدی از نگاه حرف آخر

۱- برنامه‌ریزی دقیق

از نگاه حرف آخر برنامه‌ریزی دقیق اولین و پایه ترین تکنیک به عنوان برترین شیوه مطالعه کنکور است. باید با یک برنامه دقیق و اصولی همه هدف های خود را به شکل روزانه مشخص کنید. تایم های مشخصی رو واسه خواندن دروس عمومی و تخصصی تعیین کنید. درس های عمومی و تخصصی باید به شکل موازی با هم مطالعه شوند. این به این معنی است که دانش‌آموز باید نه تنها تو یک روز درس‌ عمومی مطالعه کند بلکه باید یک درس تخصصی هم برای مطالعه داشته باشد. یکی از مهم‌ترین نکته ها در شیوه مطالعه کنکور، برنامه ‌ریزی همراه با استراحت است. شما باید تایم های مشخصی را هم در برنامه برای استراحت مشخص کنید. با بهترین روش مطالعه کنکور می‌توانید برترین رتبه را کسب کنید اما نباید سلامتی جسمی و روحی خود را فراموش کنید. بنابراین تکنیک اول، برنامه‌ریزی دقیق همراه با مطالعه درس‌ها و استراحت است

2- پیش خوانی

این تکنیک را بی شک تمام دانش‌آموزان و داوطلبان استفاده می‌کنند. پیش خوانی همه دروس عمومی و تخصصی یک امتیاز مثبت برای دانش‌آموز در نظر گرفته می شود. دانش‌آموز در مرحله اول باید به شکل گذرا متون کتاب درسی رو مطالعه کند. این موضوع باعث می‌شود که با عنوان درس، تیتر، پاورقی و تصاویر آشنایی بیشتری پیدا کند. پیش خوانی به شکل کلی حافظه تصویری دانش‌آموز را تقویت می‌کند تا مباحث را در ذهن نگه دارد.

۳- مطالعه دقیق و جزئی

سومین مرحله در روش مطالعه کنکور، مطالعه دقیق و عمیق مطالب است. شما باید یک درس و فصل را انتخاب کنید و در زمان مشخص بعد از پیش خوانی، مطالب را به صورت عمیق مطالعه کنید. یکی از مهم‌ترین نکاتی که در این مرحله باید به آن توجه داشته باشید حفظ نکردن مطالب است. مفاهیم را سطر به سطر بخوانید و برای خودتان توضیح دهید. شما می‌توانید برای درک بهتر مفاهیم از خودتان سوال بپرسید و سپس به آن پاسخ دهید. این موضوع موجب می‌شود که تسلط زیادی به مفاهیم داشته باشید.

۴- خلاصه‌نویسی

چهارمین روش مطالعه کنکور برای آزمون سراسری ۱۴۰۰، خلاصه‌نویسی است. خلاصه‌نویسی از مهم‌ترین روش های مطالعه برای کنکور و هر آزمونی است. باید بعد از مطالعه دقیق مفاهیم، مهم‌ترین بخش های هر درس را به شکل مرتب خلاصه‌نویسی کنید. این خلاصه‌نویسی را هر روز قبل از شروع مطالب جدید مطالعه کنید. خلاصه‌نویسی بهترین راه برای مرور مطالب خوانده شده است. می‌توانید به شکل روزانه زمان مطالعه خلاصه‌نویسی اشکالات و بخش های دشوار را علامت بزنید و در پایان روز دوباره آن‌ها را مرور کنید.

۵- استفاده از منابع مناسب

خواندن کتاب درسی صرفا روش مناسبی برای قبولی در آزمون سراسری است. اما استفاده از منابع مناسب می‌تواند نقش خیلی مهمی در موفقیت دانش‌آموز داشته باشد. دانش‌آموز با مطالعه کتاب درسی با مهم‌ترین مفاهیم آشنا می‌شود و استفاده از منابع مناسب مسیر درست را به دانش‌آموز نشان می‌دهد. منابع کنکور دارای سوالات تکمیلی و تست‌های مختلف هستند. این امر باعث می‌شود دانش‌آموز تسلط بیشتری بر روی مباحث و مفاهیم داشته باشد.

روش صحیح و اصولی برنامه ریزی درست هفتگی برای کنکور سال 1400 از نگاه حرف آخر

لازم است در ابتدا و قبل از شروع برنامه ریزی مباحثی را که قرار است در طول هفته مطالعه کنید مشخص نمایید این راز رتبه برتری های حرف آخر است. در مرحله بعدی با توجه به این که روزانه چند ساعت می توانید درس بخوانید، مجموع ساعت های یک هفته را مشخص فرمایید. زمان مطالعه هفتگی را واقع بینانه انتخاب کنید چون اگر در روزهای قبل روزانه 3 ساعت درس خواندید و زمان برنامه ریزی برای 8 ساعت مطالعه برنامه ریزی کنید قطعا با مشکل روبرو خواهید شد، بلکه باید به تدریج تایم مطالعه را بالا ببرید.

در مرحله دوم هنگامی که لازم است در طول هفته برای مطالعه هر درس اختصاص دهید مشخص نمایید . توجه داشته باشید که این تایم را باید بر اساس اهمیت و ضریب هر درس مشخص کنید. یعنی اگر در طول روز 5 ساعت درس می خوانید (35 ساعت در هفته)، باید این تایم را بر اساس ضریب و اهمیت درس ها بین دروس متفاوت تقسیم کنید. مثلا اگر داوطلب رشته علوم تجربی هستید و قرار است 35 ساعت در هفته مطالعه کنید (روزانه 5 ساعت)، 10 تا 11 ساعت را به درس زیست شناسی، 3 تا 4 ساعت را به درس ریاضی، 4 تا 5 ساعت را به درس فیزیک، 4 تا 5 ساعت را به درس شیمی، حدودا 4 ساعت را به درس ادبیات، 2 تا 3 ساعت را به درس عربی، 2 تا 3 ساعت را به زبان انگلیسی و حدودا 3 ساعت را به درس دین و زندگی اختصاص دهید.

در قدم بعدی دروسی را که قرار است در هر روز خوانده شود مشخص نمایید. به این نکته هم توجه داشته باشید که هر روز را به یک درس اختصاص ندهید بلکه در روز 3 تا 4 درس متفاوت را بخوانید. نکته مهم دیگر این است که اگر قرار است در روز 4 درس را مطالعه کنید هر 4 درس جزو درس های اختصاصی نباشند بلکه دو درس اختصاصی و 2 درس عمومی مطالعه کنید و زمان هایی را نیز برای استراحت و تفریح مشخص کنید.

در پایان هفته هم روزی را مشخص کنید که اگر در طول هفته بنا به هر دلیلی نتوانستید درسی را مطابق با برنامه ریزی مطالعه کنید در آن روز بتوانید جبران کنید. مثلا می توانید پایان هفته را به این کار اختصاص دهید. حتما در برنامه ریزی خود تایم هایی را هم به مرور دروس خوانده شده اختصاص دهید، چون که مرور یکی از مهم ترین بخش های مطالعه شماست و بخش اعظم یادگیری و یادگیری مطالب مربوط به مرور آن ها است. زمانی را در پایان روز برای مرور درس هایی که در طول روز خوانده اید و ساعاتی را هم در پایان هفته برای مرور درس هایی که در طول هفته مطالعه کرده اید، قرار دهید.

منبع : موسسه حرف آخر برترین و بهترین مرجع برای برنامه ریزی و همچنین مشاوره حرف آخر برای دانش آموزان و داوطلبان کنکوری به صورت رایگان و تهیه محصولات و پکیج های مطابق با به روز ترین ابزار های دنیا می باشد.برای اطلاعات بیشتر و تماس با رتبه برتری ها و مشاورین ارشد با شماره  09128929049  و 09128929049 تماس بگیرید، و با لیست قیمت محصولات حرف آخر آشنا شوید.

سوالات متداول دانش آموزان نظام جدید

مطالعه مفید چند ساعت در روز است؟

جواب این سوال را می توان با توجه به مقدار خلاقیت و تایم در اختیار دانش آموز در بازه زمانی مشخص با توجه با مشاوره یک مشاور عالی و رتبه برتری مشخص کرد.

آیا مدت زمان مطالعه برای همه رتبه برتری ها زیاد بوده است؟

در جواب می توان گفت بیشتر کیفیت مطالعه مد نظر می باشد که در بعضی از رتبه برتری ها می بینیم زمان مطالعه در روز چندان زیاد نبوده است.

آیا موسسه حرف آخر برنامه روزانه قابل اعتمادی دارد؟

چون مشاورین موسسه حرف آخر از نخبه ساز ها و رتبه برتری ها محسوب می شوند در نتیجه می توان به برنامه روزانه آنها اعتماد کامل را داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.