رتبه لازم برای رشته بیوتکنولوژی ناپیوسته

موسسه حرف آخر

سلام عزیزان داوطلبان کنکورسراسری۹۷، در این قسمت از پست های سایت موسسه حرف آخر و از سری مباحث معرفی رشته های تحصیلی در دانشگاه به معرفی رشته ی بیوتکنولوژی می پردازیم رشته ای که اساس و پایه آن را این طوری می توان ذکر کرد که انتقال ژن یک موجود به موجود دیگر فعال کردن آن در موجودی جدید خواند، فن آوری رو به پیشرفتی که امروزه به سرعت در صنایع دارویی ، غذایی ، پزشکی ، شیمیایی و کشاورزی وارد شده است . برای مثال ممکن است این ژن ها وارد یک باکتری شوند و پس از فعال شد ن، ترکیبات کم مقدار ولی باارزشی مانند هورمون رشد یا انسولین ایجاد کنند یا ممکن است این ژن ها به گیاه انتقال یابد و گونه هایی را به وجود آورد که در برابر آفت کش ها پایدار هستند یا این که بازدهی زیادی دارند. به این صورت استفاده از انسولین برای بیماران دیابتی شرایط معینی نخواهد داشت.

کشاورزان نیز می توانند در پرورش گیاهانی مانند سویا از سم ها و آفت کش های کمتری استفاده کنند وبا استفاده از نسل های جدید، با همان سرمایه گذاری از قبل گذاشته شده، بازدهی تا چند برابر به دست آورند.رشته بیوتکنولوژی یک رشته کاربردی و میان رشته ای مهندسی علوم پایه است که قلمرو آن لااقل ۳۳ حوزه تخصصی علوم را در برمی گیرد. این رشته در کشور ما از سال ۱۳۷۸ در دانشکده علوم دانشگاه تهران در مقطع دکترای پیوسته تدریس می شود.رشته بیوتکنولوژی از سه مرحله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تشکیل شده است که دانشجویان در مرحله کارشناسی پس از گذراندن موفقیت آمیز ۱۳۲ واحد درس های مشترک معرفتی – نظری، علوم پایه، پزشکی، مهندسی و مبانی بیوتکنولوژی به اضافه آموختن زبان انگلیسی در حد ۵۵۰ نمره تافل و آشنایی کامل با یک زبان برنامه نویسی کامپیوتربطوریکه که معدل آنها در هر نیمسال تحصیلی از 15 کمتر نباید باشد، می توانند وارد مرحله دوم؛ یعنی مقطع کارشناسی ارشد بشوند. موسسه حرف آخر با ارائه اطلاعات کامل توسط دانشجو های رشته بیوتکنولوژی خود هر آنچه را که لازم باشد در دست شما قرار میدهند.

مشاورین ارشد و رتبه برتری موسسه حرف آخر در خصوص ارائه مطالب بیوتکنولوژی

توانایی های لازم برای رشته بیوتکنولوژی:

داوطلبان رشته های ریاضی و تحربی می تواندند رشته ی بیوتکنولوژی قبول شوند چرا که بعضی از گرایش های این رشته به علوم پزشکی و بعضی دیگر از گرایش ها به رشته های مهندسی مربوط می شود. گفتنی است که دوره دکترای مستقیم بیوتکنولوژی، دوره آموزشی خاصی است که مناسب با توانایی های دانشجویانِ سرآمد به طور پیوسته و فشردهارائه شده است و با قبول کردن دانشجویانی که از نظر بهره هوشی، قدرت درک و استدلال، توان نوآوری و خلاقیت، خودآموزی و استفاده مناسب از وقت، علاقه و انگیزه شدید به یادگیری و توانایی های ذهنی و روانی سرآمد همگنان خود هستند، آنان را برای گرفتن مدرک دکتری در این رشته آماده می کند.از این رو نصف ظرفیت پذیرش این رشته به داوطلبانی اختصاص دارد که در مرحله قبل از نهایی المپیادهای دانش آموزی ریاضی، فیزیک، شیمی، کامپیوتر و زیست شناسی پذیرفته شده باشند و نیمی دیگر نیز مختص به داوطلبانی است که از به وسیله ی آزمون سراسری وارد دانشگاه شده و نمره کل آزمون سراسری آنها از ۱۰۰۰۰ نباید کمتر باشد. در ضمن از پذیرفته شدگان این رشته، مصاحبه علمی گر تا دانشجویانفته میشود تا که واقعاً کسانیکه علاقه مند بوده و انگیزه علمی لازم را دارند، وارد این رشته شوند.

موقعیت شغلی رشته بیوتکنولوژی در ایران از نگاه حرف آخر:

همان طور که رتبه برتری های موسسه حرف آخر ان را ذکر کردند،رشته بیوتکنولوژی، یک رشته جدید است و بدون شک مدتی تایم خواهد برد تا فارغ التحصیلان آن، جایگاه واقعی خودشان را بیابند اما این به معنی این نیست که موقعیت شغلی برای فارغ التحصیلان این رشته مهیا نیست چون زمینه کار بیوتکنولوژی در داخل کشور مهیا است و برای مثال در حال حاضر تعدادی از دانشجویان دوره دکترای میکروبیولوژی که در رشته ی بیوتکنولوژی میکروبی درس میخوانند ، بر روی آب های شور کشور مانند دریاچه ارومیه که امکان رشد موجودات در آن سخت و مشکل است، بررسی می کنند تا با بهره گرفتن از تکنیک های بیوتکنولوژی، محیطی خوب برای رشد موجودات دریایی در داخل آن فراهم کنند از دیگر سو فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان نیروی انسانی متخصص برای مدیریت میانی و هدایت امور فنی خطوط تولید، مزارع و آزمایشگاه ها کار کنند.

مشاور ارشد و تخصصی در خصوص رشته بیو تکنولوژی

وضعیت ادامه تحصیل در رشته بیوتکنولوژی در مقاطع بالاتر: 

رشته‌ بیوتکنولوژی‌ رشته ای کاربردی‌ و میان‌ رشته‌ای‌ مهندسی‌ ـ علوم‌ پایه است‌ که‌ قلمرو آن‌ حدود 33 حوزه‌ تخصصی‌ علوم‌ را در برمی‌گیرد. این‌ رشته‌ در کشور ما از سال‌ 1378 در دانشکده‌ علوم‌ دانشگاه‌ تهران‌ در مقطع‌ دکترای‌ پیوسته تدریس میشود.

دانشجویان‌ این‌ رشته‌ برای‌ وارد شدن به‌ مقطع‌ کارشناسی‌ارشد و دکتری‌ باید شرایط‌ لازم‌ را داشته‌ باشند؛ یعنی‌ باید میانگین‌ معدل‌ بالایی‌ داشته‌ و در آزمون‌ جامع‌ موفق‌ شوند اما در یک‌ آزمون‌ رقابتی‌ شرکت‌ نمی‌کنند.در این‌ بین دانشجویان‌ گرایش‌ “بیوتکنولوژی‌ میکروبی” در زمینه‌ بیوتکنولوژی‌ غذایی‌ و دارویی‌، تولید آنزیم‌ها، پروتئین‌ها، پلی‌ ساکاری‌ها، قارچ‌ها و مخمرها اطلاعاتکافی ‌ را به‌ دست‌ می‌آورند.”بیوتکنولوژی‌ پزشکی‌” نیز در زمینه‌ ژنتیک‌ پزشکی‌، تشخیص‌ بیماری‌های‌ عفونی‌، ارثی‌ و سرطانی‌، تعیین‌ نقشه‌ ژنی‌ و درمان‌های‌ مولکولی‌، کاربرد بیوتکنولوژی‌ در پزشکی‌ قانونی‌، تولید فرآورده‌های‌ نوترکیب‌ و واکسن‌ها و مواد تشخیصی‌ است و “بیوتکنولوژی‌ محیطی‌ و دریایی‌” به‌ استخراج‌ معادن‌ از طریق‌ بیولوژیک‌، تصفیه‌ فاضلاب‌ها و آلاینده‌های‌ خطرناک‌ و جامد، رفع‌ آلودگی‌ دریاها و بازسازی‌ بیولوژیکی‌ محیط‌ می‌پردازد.”بیوتکنولوژی‌ مولکولی‌” شامل‌ مهندسی‌ ژنتیک‌، مهندسی‌ پروتئین‌، تولید آنتی‌بادی‌های‌ منوکلونال‌، غشاء و سنسورهای‌ بیولوژیک‌ و انجام‌ تحقیقات‌ بنیادی‌ بیوتکنولوژی‌ می‌شود و “فرآورش‌ زیستی‌” (مهندسی‌ فرآیندهای‌ زیستی‌) به‌ طراحی‌ راکتورهای‌ بیوشیمیایی‌، تکنولوژی‌ فراورش‌ مواد غذایی‌، آنزیم‌ها و داروها می‌پردازد. و بالاخره‌ ” بیوتکنولوژی‌ گیاهی‌” (کشاورزی‌) به‌ کشت‌ سلول‌ و بافت‌ گیاهی‌، تعیین‌ نقشه‌ ژنی‌ گیاهی‌، مهندسی‌ ژنتیک‌ گیاهی‌، تولید بذر و نهال‌ مقاوم‌ به‌ شرایط‌ نامناسب‌ محیط‌، بیماری‌های‌ متداول‌ و حشرات‌ و آفات‌ عمده‌، تولید کودهای‌ زیستی‌ و آنزیم‌ها و هورمون‌ها با منشاء گیاهی‌ می‌پردازد.

حرف آخر و رشته بیوتکنولوژی

درس های رشته بیوتکنولوژی در طول تحصیل:

دروس مشترک در گرایش های مختلف بیوتکنولوژی:

روانشناسی عمومی، فلسفه عمومی، فلسفه هنر و زیباییشناسی، فلسفه و روش شناسی علوم، تاریخ علم، روش تحقیق، مبانی منطق، منطق ریاضی، اصول و مبانی مدیریت صنعتی، آشنایی با قرآن کریم، مبانی علم حقوق و روابط بین الملل، اصول علم اقتصاد، ریاضی عمومی، آمار و احتمالات، محاسبات علمی عددی، شیمی عمومی، شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی فیزیک، مکانیک، الکتریسته و مغناطیس، موج و حرارت، فیزیک جدید، زیست شناسی عمومی، زیست شناسی سلولی، زیست شناسی مولکولی، ژنتیک عمومی، ژنتیک میکروارگانیسم ها، اصول مهندسی ژنتیک، میکروبیولوژی عمومی ، میکروبیولوژی کاربردی، بیوشیمی ساختمانی، متابولیسم، روش های بیوشیمی و دستگاه ها، ایمنی شناسی، زیست شناسی پرتوی، اصول مهندسی بیوشیمی، موازنه جرم و انرژی، مکانیک سیالات، انتقال حرارت، انتقال جرم، مبانی بیوتکنولوژی پزشکی، مبانی بیوتکنولوژی مولکولی، مبانی بیوتکنولوژی کشاورزی، مبانی بیوتکنولوژی محیطی ، مقررات زیست ایمنی.

منبع : موسسه حرف آخر برترین و بهترین مرجع برای برنامه ریزی و همچنین مشاوره حرف آخر برای دانش آموزان و داوطلبان کنکوری به صورت رایگان و تهیه محصولات و پکیج های مطابق با به روز ترین ابزار های دنیا می باشد.برای اطلاعات بیشتر و تماس با رتبه برتری ها و مشاورین ارشد با شماره  09128929049  و 09128929049 تماس بگیرید، و با لیست قیمت محصولات حرف آخر آشنا شوید.

ارتباط مستقیم و 24 ساعته با مشاورین ارشد و رتبه برتری موسسه حرف آخر

سوالات متداول دانش آموزان نظام جدید

بازار کار رشته ی بیوتکنولوزی در ایران چگونه است؟

رشته ی بیوتکنولوژی رشته تحصیلی جدیدیاست و بدون شک مدتی زمان می برد تا فارغ التحصیلان این رشته جایگاه واقعی خود را در داخل کشور بیابند. ولی به این معنا نیست که موقعیت شغلی برای آن ها وجود ندارد بلکه آن ها با تلاش و کوشش و دانش خود به جایگاه مناسبی خواهند رسید.

میتونید اطلاعاتی در مورد بیوتکنولوژی نفت بهم بدید؟

در صنعت نفت نیز از بیوتکنولوژی بترتیب قدمت در تمیز کردن آلودگیهای نفتی، ازدیادبرداشت از مخازن زیر زمینی هیدروکربوری، جلوگیری از خوردگی، و رسوب زدائی مواد معدنی و آلی بهره برداری شده است. و دیگر کاربرد مهم آن در ممانعت از پیشرفت و گسترش معضل مخروطی شدن آب وگاز در اطراف چاه تولیدی میباشد که با انسداد لایه ای از خلل و فرج در سطوح زیرین و فوقانی لایه تولیدی مخزن بوقوع می پیوندد.

رتبه ی لازم برای قبولی در رشته ی بیوتکنولوژی چقدر است؟

نمره ی کل داوطلب از 10000 نباید کمتر باشد

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در facebook

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.