رشته مهندسی گیاه پزشکی از زیرمجموعه های کنکور تجربی در انتخاب رشته کنکور سراسری می باشد. بر اساس دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ، پذیرش در رشته مهندسی گیاه پزشکی در دانشگاه های دولتی روزانه ، نوبت دوم ( شبانه ) و غیرانتفاعی صورت می پذیرد.
البته در رشته مهندسی گیاه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی هم پذیرش دانشجو دارد . در این مقاله که توسط رتبه برتری های حرف آخر تهیه و آماده شده است،می خواهیم علاوه بر معرفی رشته مهندسی گیاه پزشکی ، ظرفیت این رشته در دانشگاه ها و دوره های مختلف و همچنین دانشگاه های پذیرنده رشته مهندسی گیاه پزشکی در انتخاب رشته تجربی را معرفی کنیم .

معرفی رشته پر طرفدار گیاه پزشکی از نگاه حرف آخر
رشته گیاه پزشکی زیر مجموعه رشته های کشاورزی است و از سری رشته هایی است که به تازگی متولد و نام گذاری شده است. از رشته های کاربردی می باشد که عنوان گیاه پزشکی در رشته علوم کشارزی از سال 1342 به جای دفع آفات و حفاظت گیاهان نام گذاری شده است.عنوان گیاه پزشکی به رشته ای اطلاق می شود که در آن علوم و فن آوری در حیطه های شناخت آفات و عوامل بیماری زای گیاهی و اصول و شیوه های مبارزه با این عوامل مورد بررسی قرار می گیرد.
هدف از ایجاد این رشته، تربیت کارشناسانی است که علاوه بر داشتن معلومات علمی و فنی کشاورزی عمومی، در حیطه گیاه پزشکی، علوم مربوط به شناخت آفات و عوامل بیماری زای گیاهی را در حد کارشناسی به شکل نظری و عملی بیاموزند و با فنون و متدهای مختلف حفظ محصولات کشاورزی،همچنین مبارزه با آفات و بیماری های گیاهی نیز به صورت علمی و کاربردی آشنایی کافی پیدا کنند تا بتوانند به عنوان مدرس در هنرستان های کشاورزی، کارشناس اجرایی تحقیقات در مراکز پژوهشی کشاورزی و مدیر و مجری امور حفاظت گیاهان در موسسه های دولتی و خصوصی بخش کشاورزی خدمات شایسته ای را ارائه دهند.
تراز و درصدهای مورد نیاز برای قبولی در رشته گیاه پزشکی
بر اساس یافته های رتبه برتری های موسسه حرف آخر و نیز بر طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی ، مجموع ظرفیت رشته مهندسی گیاه پزشکی در انتخاب رشته دانشگاه های سراسری در سال گذشته ( سال تحصیلی 1400 – 99 ) ، 1279 نفر بوده است . در دوره روزانه ظرفیت پذیرش 788 نفر ، در دوره نوبت دوم ( شبانه ) 316 نفر و در دوره غیرانتفاعی ظرفیت پذیرش رشته مهندسی گیاه پزشکی 175 نفر بوده است . در نقطه مقابل ، ظرفیت رشته مهندسی گیاه پزشکی دانشگاه آزاد مشخص نیست و دانشگاه آزاد اطلاع رسانی دقیقی در این زمینه نداشته است . در جدول زیر ظرفیت رشته مهندسی گیاه پزشکی در کنکور سراسری به تفکیک هر دوره مشخص شده است .
بر طبق آیین نامه آموزشی دوره کارشناسی، طول دوره کارشناسی گیاه پزشکی چهار سال است و دانشجویان به صورت متوسط این دوره را در همین مدت طی می کنند. بیشتر طول زمان تحصیل مجاز در این دوره ۶ سال و هر سال تحصیلی شامل دو نیم سال است. هر نیم سال تحصیلی شامل ۲۱ هفته کامل آموزشی است. نظام آموزشی این دوره به شکل واحدی است و برای هر واحد درس نظری در هر نیمسال ۲۱ ساعت آموزش کلاسی منظور می شود. در دوره کارشناسی مهندسی کشاورزی، عنوان گیاه پزشکی به رشته ای اطلاق می شود که در آن علوم و فن آوری در حیطه های شناخت آفات و عوامل بیماری زای گیاهی و اصول و متدهای مبارزه با این عوامل مورد بررسی قرار می گیرد.

توانمندی های فارغ التحصیلان رشته گیاه پزشکی از نگاه حرف آخر :
- – اخذ اطلاعات فنی از کارشناسان و انتقال آن به کشاورزان و باغداران
- – اجرای برنامه های الزام برای کنترل آفات، عوامل بیماری زا و علف های هرز
- – تشخیص به موقع زمان مبارزه با آفات و عوامل بیماری زای نباتی منطقه و اقدام برای کنترل آنها با مشارکت کشاورزان و باغداران
- – انجام عملیات اجرائی در شبکات مراقبت باغات و مزارع
- – کمک به اجرای عملیات مربوط به جمع آوری فون و فلور منطقه و گروه بندی آفات، بیماری ها و علف های هرز
- – پیش بینی های لازم برای نگهداری وسائل و تجهیزات گیاه پزشکی
- – اجرای عملیات لازم برای مبارزه با آفات و بیماری های گیاهی قبل و بعد از کاشت
- – استفاده بهینه و بهره وری حداکثر از امکانات مبارزات بیولوژیک و در نتیجه حفظ محیط زیست کشور
- – انتقال آخرین یافته های تحقیقاتی و تکنولوژیک در زمینه گیاه پزشکی به سطح باغات و مزارع به منظور دستیابی به حداکثر تولید در واحد سطح
واحد های درسی و مدت زمان تحصیل در رشته گیاه پزشکی در ایران؛
این رشته در مقطع کارشناسی دارای 135 واحد درسی میباشد و در طول دوران تحصیل 4 سال است. جهت آشنایی بیشتر شما با این رشته به معرفی برخی از درس ها اختصاصی این رشته میپردازیم:
- حشره شناسي
- قارچ شناسي
- آفات مهم گياهان زارعی
- آفات مهم گياهان باغی
- خاک شناسی
- آفات مهم درختان ميوه
- بیماریهاي مهم درختان میوه
- آفات مهم گیاهان زینتی
- و جالیزی و سبزیها
- اصول مبارزه با آفات درختان میوه
- سم شناسی
- تکنولوژی و شيميايی
- علف هاي هرز و کنترل آنها
- آفات انباری
- کار آموزی
لازم به ذکر است که بیشتر این واحد های درسی یک تا دو واحد عملی در مزارع یا باغات خواهند داشت.
فارغ التحصیلان این رشته در مشاغل و ردیف های شغلی متنوعی مثلا در وزارت کشاورزی،شهرداری و یا کلینیک های گل و گیاه میتوانند فعالیت کنند.هم چنین با راه اندازی مزرعه ها،شرکت های کشت و صنعت و …. می توانند در مسیر کارآفرینی وارد شوند و سود خوبی را به دست آورند.برای گرفتن اطلاعات تخصصی تر و ارتباط با مشاورین رتبه برتری مشغول در رشته گیاه پزشکی با شماره های 09128929049 و 09128929049 که از رتبه برتری های موسسه حرف آخر می باشند در تماس باشید.

بازارکار رشته گیاه پزشکی در ایران از نگاه حرف آخر
توانایی های لازم برای داوطلبان این رشته و ادامه تحصیل در آن برای ادامه تحصیل در رشته گیاه پزشکی- با توجه به ماهیت درس هایی که در این دوره آموزش داده می شود – داوطلب باید علاقه مند به علوم زیست شناسی به ویژه علوم مربوط به گیاه شناسی و کشاورزی باشد و با توجه به این که بعضی دروس دارای کار عملی در آزمایشگاه و یا در مزرعه است پس داوطلب باید به کار در آزمایشگاه و مزرعه علاقه داشته باشد، همچنین در زمینه دروسی مثل زیست شناسی و شیمی از دانش و اطلاعات لازم برخوردار باشد؛ بعلاوه توان جسمی برای کار در مزرعه و آزمایشگاه را داشته باشد.
منبع : موسسه حرف آخر برترین و بهترین مرجع برای برنامه ریزی و همچنین مشاوره حرف آخر برای دانش آموزان و داوطلبان کنکوری به صورت رایگان و تهیه محصولات و پکیج های مطابق با به روز ترین ابزار های دنیا می باشد.برای اطلاعات بیشتر و تماس با رتبه برتری ها و مشاورین ارشد با شماره 09128929049 و 09128929049 تماس بگیرید، و با لیست قیمت محصولات حرف آخر آشنا شوید.

سوالات متداول دانش آموزان نظام جدید
وضعیت استخدام و بازار کار رشته گیاه پزشکی چطوری است؟
استخدام این رشته میتواند در سازمانها و شرکتهای حوزه کشاورزی و منابع طبیعی مثل سازمان حفظ نباتات کشور، شهرداری ها، وزارت جهاد کشاورزی و دیگر سازمانها و شرکتهای مرتبط انجام بگیرد.
در صورت استخدام در یک سازمان دولتی نیز با کسب تجربه بیشتر به سمتهای مدیریتی و نظارتی در این بخش میتواند دست یابد.
کارشناسی ارشد گیاه پزشکی شامل چه رشته هایی می باشد؟
بیماری شناسی گیاهی
حشرهشناسی کشاورزی
سلام من با لیسانس گیاه پزشکی میتونم واسه ارشد و دکتری رشته ی مشاوره رو انتخاب کنم؟
برای ارشد می تونی گرایشت رو تغییر بدی و برای مقطع دکتری، باید رشته ات با ارشد همخوانی داشته باشه.