بصورت 24 ساعته در تماس و واتساپ پاسخگوی شما هستیم.

رشته مامایی چند ترم است؟

رشته مامایی چند ترم است؟

رشته مامایی یکی از رشته‌های پرطرفدار رشته علوم پزشکی است که داوطلبان زیادی از داشنگاه‌های دولتی و آزاد این رشته را انتخاب می‌کنند. اینکه رشته مامایی چند ترم است یکی از مهم‌ترین نکاتی است که در این مطلب به آن می‌پردازیم تا علاقه مندان در این حوزه بتوانند به کسب بهترین رتبه برای شرکت در آزمون کنکور رشته‌های تجربی، ریاضی و انسانی بپردازند.

رشته مامایی چند سال است؟

رشته مامایی از دسته رشته‌هایی است که در مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته، دکتری قابل ارائه هستند که برای دوره کارشناسی رشته مامایی(Midwifery) باید ۴ سال درس خواند، برای دوره کارشناسی ارشد ۲ سال و در مقطع دکتری نیز باید ۴ سال دیگر به تحصیل ادامه دهید همچنین در مقاله ای دیگر رتبه قبولی پزشکی و حداقل درصد های لازم را شرح داده‌ایم تا بیشتر بازیر شاخه‌های رشته‌ تجربی آشنایی پیدا کنید.

دوره کاردانی مامایی

دوره کاردانی رشته مامایی که در دانشگاه‌های دولتی و آزاد نیز پذیرش دارند، شامل دو سال تحصیلی و ۴ ترم است که طی سال‌های گذشته پذیرش دانشجو برای رشته مامایی بدون کنکور صورت می‌گرفت.

درآمد رشته مامایی

دوره کارشناسی مامایی

از سال ۹۷ پذیرش در رشته مامایی از طریق دوره کارشناسی بوده است که این دوره ۴ ساله است که باید گذرانده شود. داوطلبان پس از اتمام دوره متوسطه دوم، با شرکت در کنکور سراسری اگر برای رشته مامایی رتبه قبولی بیاورند، می‌توانند وارد کارشناسی پیوسته مامایی شده و بعد ۴ سال لیسانس را دریافت می‌کنند. پس در واقع برای گذراندن مقطع لیسانس ۸ نیم‌سال تحصیلی را خواهید گذراند که هر ترم دانشگاهی ۴ ماه است!

دانشجویان رشته مامایی در مقطع کارشناسی باید۱۳۵ واحد درسی نظری و عملی را بگذرانند و علاوه بر درس‌های تئوری از ترم دوم دانشگاه وارد بیمارستان می‌شوند و درس‌های عملی خود را پاس خواهند کرد. تعداد واحد درس مامایی به شرح ذیل‌اند:

  • ۲۰ واحد دروس عمومی مشترک بین تمامی رشته‌ها
  • ۲۰ واحد دروس پایه
  • ۶۲ واحد تخصصی
  • ۱۶ واحد دروس دوره کارآموزی

فرصت‌های شغلی رشته مامایی

ماما در درمانگاه‌ها، مطب‌های خصوصی و بیمارستان‌ها به مشاوره قبل، بعد و هنگام ازدواج، تدریس نحوه تنظیم خانواده، مراقبت در دوران بارداری، زایمان طبیعی و مراقبت بهداشتی مادر و کودک و تدریس به دختران در زمینه بهداشت دوران بلوغ و بعد از آن مشغول می‌شوند. با توجه به قوانین موجود در مورد رشته مامایی، ماما می‌تواند در صورت داشتن مدرک کارشناسی اقدام به گذاشتن مطب جهت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی کند.

کار یک کارشناس مامایی در بیمارستان چیست؟

در دوران پیش از حاملگی ماما تحقیق می‌کند که آیا یک مادر توانایی حامله شدن را دارد یا نه و اگر حامله بشه خطری برای خودش یا بچه ش بوجود می‌آید یا نه؟ ماما می‌تواند در رشته‌های مختلف مانند تغذیه، بهداشت فردی‌، ورزش، کتنیک‌های تنفس و اطلاع از سلامت جنین به مادر آموزش بده و آنها را برای زایمان طبیعی آماده کند.

اگر زایمان با مشکلی روبرو شود به عنوان مثال جنین در حالت طبیعی نباشد یا مادر بیماری خاصی مثل بیماری قلبی حاد داشته باشد یا این که به سزارین نیاز داشته باشد این وظیفه پزشک زنان و زایمان است که مسوولیت زایمان را در بیمارستان یا زایشگاه بر عهده بگیرد. پس از زایمان نیز کنترل سلامت نوزاد و مادر و آموزش طرز رسیدگی و چطوری نگهداری فرزند بر گردن ماما است،از نگاه رتبه برتری‌های موسسه حرف آخر رشته مامای رشته‌ای مقدس و نیاز به مهارتی بالا برای ادامه کار است.

رشته مامایی چند سال است؟

بازار کار رشته مامایی در ایران از نگاه حرف آخر

در باره این موضوع پیشنهادات زیاد و مختلفی وجود دارد اما می‌توان اینطوری بیان کرد که عده ای بر این عقیده اند که در حال حاضر فرصت‌های شغلی رشته ی مامایی مثل بیشتر رشته‌های علوم پزشکی کم و اندک است و از همین رو تعداد زیادی از فارغ التحصیلان این رشته بیکار هستند یا درمشاغل نامربوط با رشته تحصیلی خود کار می‌کنند. به همین منظور بهتر است که این رشته کم شده یا حتی حذف شده و به جای آن مثل گذشته نرس ماما تربیت شود.

پرستارهایی که دوره تخصصی مامایی را آموزش دیده اند. به هر حال از مراکزی که یک ماما می‌تواند در آنها فعالیت کند، می‌توان به بیمارستان‌ها، زایشگاه‌ها، درمانگاه‌ها و مراکز بهداشتی را ذکر کرد نیز ماما طبق قوانین حال در صورت داشتن مدرک کارشناسی می‌تواند مطب بزند و در آن به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بپردازد. با ارتباط با مشاوران تخصصی حرف آخر همه ی سوالات و ابهامات پیرامون رشته مامای را به طور کامل می‌توان یادگرفت و برای ادامه قدم‌های محکمی را برداشت.

جهت مطالعه بیشتر: محدوده تراز آزمون های سنجش

مقاطع تحصیلی رشته مامایی در ایران

بعد از مقطع کارشناسی افرادی که مشتاق به ادامه تحصیل‌ هستند، می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته ادامه تحصیل بدهند و طول دوره کارشناسی ارشد دو ساله که می‌تواند تا حداکثر سه سال طول بکشد را بعد از این که مقطع کارشناسی ارشد طی شد، افراد می‌توانند در مقطع دکترا هم ادامه تحصیل بدهند.

دوره کارشناسی رشته مامایی

مشخصات دوره رشته مامایی در ایران

تایم مقطع‌ کاردانی‌ این رشته ۲ سال‌ و در دوره‌ کارشناسی‌ ۴ سال‌ است تعداد واحدهای‌ درسی‌ که‌ دانشجو در زمان کارشناسی‌ می‌گذراند حدود ۱۳۵ واحد است‌ که‌ ۲۰ واحد به دروس‌ عمومی‌، ۲۰ واحد دروس‌ پایه‌، ۱۷ واحد درس‌های اصلی‌، ۶۲ واحد درس‌های تخصصی‌ و ۱۶ واحد به کارآموزی‌ مختص می شود. کارشناسی ارشد رشته ی مامایی نیز حدود ۳۲ واحد است که ۱۶ واحد به درس‌های اختصاصی اجباری و ۱۰ واحد به درس‌ها اختصاصی اختیاری و پایان نامه اختصاص یافته است. این رشته در مقطع‌ کارشناسی ‌ ارشد دارای‌ دو گرایش‌ بهداشت‌ مادر و کودک‌ و نیز گرایش‌ آموزش‌ مامایی‌ است. خوشبختانه علاقه‌ مندان به مامایی در ایران می‌توانند تا دکتری به ادامه تحصیل در این رشته بپردازند. تخصص دکتری این رشته تخصص در بهداشت باروری است.

منبع : موسسه حرف آخر برترین و بهترین مرجع برای برنامه ریزی و همچنین مشاوره حرف آخر برای دانش آموزان و داوطلبان کنکوری به صورت رایگان و تهیه محصولات و پکیج‌های مطابق با به روز ترین ابزار‌های دنیا است. برای اطلاعات بیشتر و تماس با رتبه برتری‌ها و مشاورین ارشد با شماره 09128929049 و 09128929049 تماس بگیرید، و با لیست قیمت محصولات حرف آخر آشنا شوید.

سوالات متداول داوطلبان

آیا قبول شدن در رشته ی مامایی بصورت بدون کنکور شرایط سنی دارد؟

بله.باید حداقل 25 سال سن داشته باشید.

قبول شدن در رشته ی مامایی نیازمند چه رتبه ای است؟

رتبه بستگی به منطقه ی مورد نظر دارد و در هر سه مناطق 1و 2و3 با هم فرق می کند ولی اصولا با رتبه ی منطقه ی کمتر از 10000 مامایی دانشگاه دولتی قبول شده اند.

دانشگاه آزاد رشته ی مامایی را بدون کنکور ارائه می دهد؟

خیر.دانشگاه آزاد تا الان به پذیرش رشته های علوم پزشکی به صورت بدون کنکور اقدام نکرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.