بصورت 24 ساعته در تماس و واتساپ پاسخگوی شما هستیم.

رشته مامایی بهتره یا پرستاری

خیلی از داوطلبان کنکور تجربی پیش از فرآیند انتخاب رشته به بررسی شرایط شغلی ، بازار کار و میزان حقوق دریافتی رشته های تجربی می پردازند و ممکن است این سوال برای داوطلبان پیش بیابد که رشته مامایی بهتره یا پرستاری ؟ در پاسخ مشاورین ارشد حرف آخر می گویند رتبه لازم برای قبولی در رشته مامایی و پرستاری چقدر است ؟ بازار کدام رشته بهتر است ؟ در ادامه این مطلب به مقایسه دو رشته مامایی و پرستاری خواهیم پرداخت تا انتخاب رشته خود را با دید بازتر و اطلاعات بیشتری انجام دهید.

رشته پرستاری و مامایی از رشته های پیراپزشکی تجربی هستند که طرفداران خیلی زیادی دارند. طول دوره تحصیل رشته مامایی 4 سال است و دانشجویان باید حدود 130 واحد درسی را بگذرانند. امکان ادامه تحصیل در رشته مامایی تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد.

طول دوره تحصیل رشته پرستاری در مقطع کارشناسی 4 تا 5 سال طول می کشد و دانشجویان 130 واحد درسی ، که شامل درس های اصلی ، تخصصی ، پایه ، عمومی و کارآموزی است را باید طی کنند. دانشجویان رشته پرستاری هم می توانند تا مقطع ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند.

بازار کار رشته پر طرف دار مامایی در ایران چطور است:

در این رابطه رتبه برتری های حرف آخر نظرات خیلی زیاد و مختلفی دارند اما می توان اینگونه گفت کرد که یه عده ای بر این باورند که در حال حاضر فرصت های شغلی مامایی مثل بیشتر رشته های علوم پزشکی محدود و خیلی کم است و از همین رو تعداد زیادی از فارغ التحصیلان این رشته بیکار هستند یا در شغل های نامربوط با رشته تحصیلی خود کار می کنند. به همین علت بهتر است که این رشته محدود شده یا حتی حذف شده و به جای آن مانند گذشته نرس ماما تربیت شود. پرستارهایی که دوره تخصصی مامایی را نیز آموزش دیده اند. به هر حال از مراکزی که یک ماما می تواند در آنها مشغول به کار شود، می توان بیمارستان ها، زایشگاه ها، درمانگاه ها و مراکز بهداشتی را ام برد. نیز ماما طبق قوانین حاضر در صورت داشتن مدرک کارشناسی می تواند مطب دایر کرده و در آن به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی پرداخت.

معرفی رشته پرطرف دار مامایی از نگاه حرف آخر

مطالب و مقالات موسسه حرف آخر مخصوصا دانش آموزان عزیز کنکوری، رشته مامایی عشق و علاقه و صبر و حوصله خیلی زیادی لازم دارد، زیرا یک خانم در حال زایمان، شرایط خیلی حساس و بحرانی را دارد و خیلی از حرف ها یا حرکاتش در دست خودش نمی باشد و یک ماما باید در حد امکان با صبر و حوصله زیاد به او آرامش و قوت قلب بدهد و دقت داشته باشد که مسوولیت جان دو نفر یعنی مادر و جنین ب عهده اوست. همچنین یک ماما باید خیلی باهوش و نکته سنج باشد و از مقابل مسائل هرچند کوچک به سادگی عبور نکند، چون خیلی از مسائل یا علائم کوچکی که در هنگام بارداری یا زایمان پدیدار می شود در صورت عدم توجه می تواند خطرات جانی برای نوزاد یا مادر به دنبال داشته باشد. همچنین دانشجوی این رشته باید تحمل خون و خونریزی، شب کاری و در کل کار در محیط بیمارستان را داشته باشد و به کار عملی هم علاقه داشته باشد زیرا درس های این رشته بیشتر عملی است و کمتر جنبه تئوری دارد. در سال های گذشته دانشجویان مستعد و خوبی وارد رشته مامایی می شوند، اما متاسفانه خیلی از دانشجویان شناخت دقیقی از این رشته ندارند. برای مثال نمی دانند که در ترم های اول باید در بیمارستان کارها و خدمات ابتدایی پرستاری را انجام دهند و حتی گاهی وقت ها به همین علت سرخورده می شوند و انصراف می دهند، در حالی که اگر با علاقه و عشق لازم وارد این رشته شوند، متوجه خواهند شد که مامایی رشته با ارزش و پراهمیتی است که از نظر معنوی می تواند انسان را به معنای واقعی کلمه راضی نگهدارد. دانشجوی مامایی باید از نظر جسمی و روحی سلامت کامل داشته و از روابط اجتماعی خوبی برخوردار باشد زیرا مشاوره و آموزش قسمت مهمی از کار یک ماما است. گفتنی است که رشته مامایی تنها از بین داوطلبان زن دانشجو می پذیرد و دانش آموزان پسر نمی توانند این رشته را انتخاب کنند. البته نباید تصور کرد که آنچه امروز به نام حرفه و دانش مامایی معروف است، ادامه و دنباله همان مامایی سنتی است بلکه امروزه مامایی دانشی است که بر مشاهده، آموزش، پیشگیری، تحقیق، تشخیص و درمان استوار می شود. مامایی یکی از زیرمجموعه های علوم پزشکی است که نقش های خیلی زیادی مانند نقش مشاوره ای، آموزشی، مراقبتی، حمایتی، درمانگری و تحقیقاتی است. البته همه این نقش ها در ارتباط با مادر و کودک مفهوم پیدا می کند یعنی ماما به مشاوره قبل، بعد و هنگام ازدواج، آموزش نحوه تنظیم خانواده، مراقبت در دوران بارداری، زایمان طبیعی و مراقبت بهداشتی مادر و کودک و آموزش به دختران در زمینه بهداشت دوران بلوغ و بعد از آن می پردازد. حیطه رشته مامایی از دوران قبل از حاملگی شروع می شود و تا پس از زایمان و ۶ سالگی کودک ادامه پیدا می کند.

شرایط شغلی رشته مامایی بهتر است یا پرستاری؛

رشته پرستاری از نگاه رتبه برتری های موسسه حرف آخر با بیشترین ساعت کاری ، داشتن شیفت های زیاد در هر شبانه روز ، سروکار داشتن با بیماران و همراه بیمار ، ارتباط با پزشک ، سوپروایزر ، مترون ، درآمد کم و … از مشاغل سخت به شمار می آید که شرط اصلی انتخاب رشته پرستاری علاقه و تحمل شیفت های شبانه می باشد.

براساس شرایط کاری ، تعداد شیفت ها ، سطح تحصیلات ، دولتی یا خصوصی بودن محل فعالیت میزان حقوق دریافتی پرستاران متفاوت خواهد بود ولی بطور میانگین حدود 6 میلیون تومان حقوق برای این شغل تخمین زده شده است. پرستار ها می توانند در محل های زیر فعالیت کنند:

  • کلینیک ها
  • بیمارستانها
  • پاراکلینیک ها
  • مراکز درمانی دولتی و خصوصی
  • ادارات و سازمانهای پرستاری
  • پرستار خصوصی در منزل

ماماها نقش زیادی در زایمان زنان دارند. حیطه رشته مامایی از دوران قبل از حاملگی شروع می شود و ماما ها با توجه به مهارت ها و دوره هایی که دیده اند ، در همه دوران بارداری و روزهای اولیه پس از آن بیمار خود را تحت نظر خواهند داشت. میزان درآمد ماما باتوجه به شرایط متنوع متفاوت است ولی یک کارشناس مامایی می تواند درآمدی حدود 4 تا 5 میلیون تومان داشته باشد. یک ماما می تواند در محل های زیر فعالیت داشته باشد:

  • بیمارستان ها
  • زایشگاه ها
  • مراکز بهداشتی و طرح پزشک خانواده
  • در درمانگاه ها بعنوان مربی خدمات بهداشتی
  • کارشناس بهداشت خانواده
  • به عنوان مربی بهداشت در مدارس

منبع : موسسه حرف آخر برترین و بهترین مرجع برای برنامه ریزی و همچنین مشاوره حرف آخر برای دانش آموزان و داوطلبان کنکوری به صورت رایگان و تهیه محصولات و پکیج های مطابق با به روز ترین ابزار های دنیا می باشد.برای اطلاعات بیشتر و تماس با رتبه برتری ها و مشاورین ارشد با شماره  09128929049  و 09128929049 تماس بگیرید، و با لیست قیمت محصولات حرف آخر آشنا شوید.

سوالات متداول دانش آموزان نظام جدید

آیا قبول شدن در رشته ی مامایی به شکل بدون کنکور شرایط سنی دارد؟

بله.باید حداقل 25 سال سن داشته باشید.

قبول شدن در رشته ی مامایی نیازمند چه رتبه ای است؟

رتبه بستگی به منطقه ی مورد نظر دارد و در هر سه مناطق 1و 2و3 با هم فرق می کند ولی اصولا با رتبه ی منطقه ی کمتر از 10000 مامایی دانشگاه دولتی قبول شده اند.

دانشگاه آزاد رشته ی مامایی را بدون کنکور ارائه می دهد؟

خیر.دانشگاه آزاد تا الان به پذیرش رشته های علوم پزشکی به شکل بدون کنکور اقدام نکرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.