برای خلبانی مسافربری چه رشته ای در دبیرستان بخوانیم؟

موسسه حرف آخر

در همه دنیا شغل خلبانی با وجود همه خطراتی که دارد از وجهه بسیار بالای برخوردار است. بسیاری از افراد از کودکی رویای خلبان شدن را در سر می‌پرورانند، اما شرایط سخت ورود به این حرفه، آن را از سایر مشاغل جدا و تا حدی آن را به شغلی دست‌نیافتنی تبدیل کرده است. در تعریف شغل خلبانی می‌توان گفت خلبان کسی است که مدیریت و کنترل یک هواپیما، بالگرد یا هر وسیله پروازی دیگر را از لحظه برخواستن از زمین و گذشتن از مسیر پروازی تا فرود و رساندن مسافران به مقصد را برعهده دارد.

خلبان در طول پرواز مسئولیت جان صدها مسافر را که هزاران چشم به راه دارند بر دوش می‌کشد. داشتن توانایی مدیریت بحران و حفظ قوه تعقل و تفکر و خونسردی حتی تا دم مرگ توانایی‌هایی است که یک خلبان به آن نیاز دارد. گرفتن بهترین تصمیم در کوتاه ‌ترین زمان با حفظ خونسردی، همان مدیریت عالی بحران است.

یک خلبان موظف است یک تا دو ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حضور یابد و فرم تحویل هواپیما و تعداد مسافران را به همراه نقشه پرواز دریافت کند. سپس سوخت مورد نیاز طبق نقشه پرواز را بررسی و تامین کند. یک خلبان به خاطر مسئولیت سنگینی که بر دوش دارد، نیازمند حداکثر رفاه و حداقل درگیری و اغتشاش فکری در ساعات غیرکاری خود است و در صورت نداشتن آرامش کافی در حین پرواز با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

برای خلبان شدن چه رشته ای در دبیرستان باید خواند؟

روش های مختلفی برای ادامه تحصیل در این راستا و رسیدن به مدرک خلبانی موجود می باشد. به طور کلی از سه روش میتوان وارد رشته خلبانی شد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. دانش آموزان به منظور ادامه تحصیل در رشته خلبانی می توانند در یکی از رشته های علوم تجربی و یا ریاضی و فیزیک ادامه تحصیل دهند و مدرک دیپلم خود را در این رشته ها اخذ نمایند.

لذا در پاسخ به سوال این دسته از دانش آموزان که برای خلبانی چه رشته ای در دبیرستان بخوانیم تا بتوان به این هدف رسید، باید گفت داشتن مدرک دیپلم در گروه های ریاضی و تجربی برای ادامه این رشته در شاخه مذکور در دانشگاه سراسری، الزامیست. تنها شاخه از رشته خلبانی که در دانشگاه های سراسری می توان تحصیل کرد، شاخه خلبانی نظامی می باشد که از رشته های دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری می باشد و دانشجویان خود را از متقاضیان گروه های آزمایشی علوم تجربی و ریاضی و فیزیک بر می گزیند.

دروس رشته خلبانی در طول تحصیل

اصول ایمنی پرواز، الکترونیک عمومی ، آئرودینامیک عمومی ، اصول هوانوردی ، موتورهای هواپیما، سیستم های الکتریکی و الکترونیکی هواپیما، ناوبری هوائی ، هواشناس ی، فیزیولوژی هوائ ی، قوانین و مقررات هوانوردی.ریاضی، فیزیک پایه ، آمار و احتمالات ، معادلات دیفرانسیل و دروس اصلی:کامپیوتر و برنامه نویسی، ارتعاشات عمومی ، استاتیک ، مبانی مهندسی برق ، دینامیک عمومی.

شرایط ورود به دانشکده رشته خلبانی

برای ورود به دانشکده پرواز شرکت هواپیمایی کشور، فرد باید دارای مدرک دیپلم متوسطه و مدرک پیش‌دانشگاهی در رشته ریاضی و حدکثر دارای سن 22 سال باشد. فرد متقاضی باید در کنکور سراسری شرکت کند. در صورت کسب نمره علمی لازم و انتخاب کد رشته خلبانی در انتخاب رشته خود می‌تواند وارد مرحله معاینه پزشکی، مصاحبه و گزینش شرکت هواپیمای کشور شود. همچنین فرد می‌تواند در مدارس خصوصی خلبانی که حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه دارد ثبت‌نام کند. پس از تحصیل در رشته خلبانی مدارک و گواهینامه‌های رشته خلبانی شامل «پی پی ال» یا گواهینامه خلبانی و «ای آر» یا گواهینامه آلات‌پروازی یا پرواز کورو و در نهایت «پی ال ای» یا گواهینامه خلبانی مسافربری ارائه می‌شود. یک خلبان علاوه بر استخدام در ارتش گزینه‌های دیگری پیش رو دارد: از جمله استخدام در شرکت‌های هواپیمایی خصوصی یا سازمان‌هایی که هواپیمای خصوصی در اختیار دارند. همانطور که گفته شد خلبان باید زندگی کاملا بی‌دغدغه و آرامی داشته باشد و نباید هزینه‌‌های زیادی که بیش از دیگران باید صرف حفظ سلامتی‌اش کند، فکر او را مشغول و نگران کند.

معاینات استاندارد پزشکی مورد نیاز برای رشته خلبانی

تست پزشکی در بخش هواپیماهای غیر نظامی (Civil) هم چون مسافرتی شامل ۲ گواهی نامه کلاس ۱ و کلاس ۲ می‌باشد.

گواهی نامه کلاس ۲ برای دانشجویان PPL و خلبانان دارای گواهی نامه PPL و یا مهندس پرواز و ناوبر می باشد و گواهی نامه کلاس ۱ برای دانشجویان CPL و IR و خلبانان دارای گواهی نامه CPL و IR.

به طور کلی نیز شرایط تست های مختص کلاس دو نیز ساده تر می باشند.

این تست های پزشکی به طور کلی شامل بررسی:

– نوارهای قلبی و مغری، اکو قلب، مانیتورینگ هولتر در صورت لزوم

– بینایی سنجی شامل تست های استانداردی برای معاینه دید میانه، نزدیک بینی، دور بینی، عمق دید فرد، تست رنگ جهت بررسی کور رنگی و موارد مشابه دیگر

– شنوایی سنجی شامل آدیومتری برای بررسی فرکانس های فرکانسهای ۱۲۵ و ۲۵۰ و ۵۰۰ و ۱۰۰۰و ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ و ۸۰۰۰ هرتز برای هردوگوش در مدت زمان خاص،

– بررسی سلامت ریه ها، سینوس ها به کمک عکس ها و نوار ریه

– بررسی سلامت فک و دندان ها

– تست HIV

– معاینات کلی دیگر و تست فشار خون

– تست های روان سنجی و بررسی رفتار فرد در موقعیت های مختلف و تحت فشارهای عصبی

در صورتی که متقاضی بتواند تست های پزشکی فوق را طی نماید، کارت AMC به وی تعلق می گیرد که مجوز ورود وی به این رشته از لحاظ سلامت فیزیکی و روحی می باشد.

لذا کلیه متقاضیان تحصیل در رشته خلبانی به منظور پاسخ به این سوال که برای خلبانی چه رشته ای در دبیرستان بخوانیم تا بتوانیم وارد این حرفه شویم، می توانند موارد فوق را بررسی نموده و در حالت های مختلف شانس خود را بسنجند.

به علاوه در صورت نیاز به بررسی و رفع ابهام در خصوص شرایط مختص خود در راستای تحصیل در رشته خلبانی، می توانید همه روزه با مشاوران و رتبه برتر های این سایت موسسه حرف آخر در تماس باشید.

چرا یک خلبان باید توانایی مدیریت بحران عالی داشته باشد؟

گرفتن بهترین تصمیم در کوتاه‌ترین زمان با حفظ خونسردی، همان مدیریت عالی بحران است.

شرط لازم برای خلبان شدن چیست؟

تسلط کامل به زبان انگلیسی یعنی بدون این شرط باید دور خلبان شدن را خط کشید.

علاوه بر شرایط پزشکی، یک دانشجوی رشته خلبانی چه ویژگی های دیگری باید داشته باشد؟

یک دانشجوی خلبانی باید جسور، نترس و شجاع باشد و همچنین لازم است که عاشق این رشته بوده و فردی منضبط و منظم باشد.

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در facebook

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.