سلام. یکی از سوالات رایج بیشتر داوطلبان از مشاوران ما پذیرش در رشته پزشکی با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد میباشد. در ابتدا مصوبه های شوارای عالی برنامه ریزی در این باره را برایتان شرح میدهیم.

مصوبه های شورای عالی پزشکی درمورد پذیرش در رشته پزشکی با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد از نگاه موسسه حرف آخر:
مطابق مصوبه چهل و پنجمين جلسه شورايعالي برنامهريزي علوم پزشكي مورخ ۷/۱۲/۱۳۸۹، مقرر گرديد دانشآموختگان مقطع كارشناسي در صورت شركت مجدد در آزمون سراسري و قبولي با رعايت شرايط زير مجاز به ادامه تحصيل در مقطع دكتراي عمومي رشتههاي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي و يا مقطع كارشناسي رشتههاي گروه آموزش پزشكي باشند.
۱) لزوم گذراندن طرح نيروي انساني براي دانشآموختگان مشمول طرح.
۲) دارا نبودن هرگونه تعهد خدمت به ارگان يا دستگاههاي اجرايي و عدم دارا بودن تعهدات سهميه بومي و يا سهميه مناطق محروم.
۳) نداشتن ممنوعيت تحصيل از نظر سازمان نظام وظيفه.
۴) چنانچه داوطلب در مقطع كارشناسي از آموزش رايگان برخوردار بوده است، در صورت قبولي در دورههاي مزبور، ملزم به پرداخت شهريه مطابق مصوبه هيأت امناي دانشگاه مربوط ميباشد.
۵) تطبيق دروس تخصصي مقطع كارشناسي، در دوره دكتري عمومي (پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي) امكانپذير نميباشد.
۶) مطابق مصوبه شصت و چهارمين جلسه شوراي معين شوراي عالي برنامهريزي علوم پزشكي مورخ ۸/۳/۹۰، پذيرفتهشدگان در دورههاي دكتراي عمومي رشتههاي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي و يا مقطع كارشناسي در دانشگاههاي علوم پزشكي و يا شعب بينالمللي اين دانشگاهها، حتي در صورتيكه در مقطع كارشناسي از آموزش رايگان برخوردار نبودهاند، ملزم به پرداخت شهريه در مقطع قبولي ميباشند.

در این بین موسسه حرف آخر با ارائه برنامه ریزی دقیق و درست و مشاوره دادن کامل به کمک مشاورین ارشد و خبرهی خود در مقطع دکترا در اختیار شرکت کنندگان عزیز می باشد.
مطابق مصوبه پنجاه و يكمين جلسه شورايعالي برنامهريزي علوم پزشكي مورخ ۲۵/۳/۹۲ و مصوبه جلسه يكصد و سيزده شوراي معين شوراي عالي برنامهريزي مورخ ۱۷/۶/۹۲، مقرر گرديد دانشآموختگان مقاطع كارشناسي ارشد ناپيوسته كليه رشتههاي تحصيلي و دكتري عمومي (پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي) و دكتري حرفهاي دامپزشكي بتوانند با رعايت شرايط ذيل و از طريق شركت و قبولي در آزمون سراسري، در مقطع دكتري عمومي رشتههاي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي، صرفاً در شعب بينالملل دانشگاههاي علوم پزشكي ادامه تحصيل دهند.
۱) لزوم گذراندن طرح نيروي انساني براي دانشآموختگان مشمول طرح.
۲) دارا نبودن هرگونه تعهد خدمت به ارگان يا دستگاههاي اجرايي و عدم دارا بودن تعهدات سهميه بومي و يا سهميه مناطق محروم.
۳) نداشتن ممنوعيت تحصيل از نظر سازمان نظام وظيفه.
۴) كليه پذيرفتهشدگان در شعب بينالملل (اعم از اينكه در مقاطع قبلي تحصيل از آموزش رايگان برخوردار بوده يا نبودهاند)، ملزم به پرداخت شهريه مطابق مصوبه هيأت امناي دانشگاه و مصوبات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ميباشند.
۵) دانشآموختگان مقطع كارشناسي ارشد پيوسته وناپيوسته صرفاً قادر به تحصيل در شعب بينالملل ميباشند.

شرایط کنکور دباره در رشته های پزشکی و دندانپزشکی برای داوطلبان با مدرک کارشناسی ارشد؛
در دو دسته برنامه ریزی می شود؛
1-کسانی که برای بار اول در رشته تجربی کنکور شرکت کرده اند:
داوطلبانی که برای اولین بار در کنکور تجربی شرکت کردند؛ آن دسته از داوطلبان عزیزی که مدرک کارشناسی آن ها جزو رشته های گروه علوم پزشکی میباشد در شرایطی می توانند مجددا در کنکور سراسری شرکت کنند که دوره طرح خود را (در صورتی که اجباری باشد) گذرانده باشند و به طور کلی هیچگونه تعهدی به ارگان خاصی نداشته باشند و آقایان هم همچنین دوره خدمت سربازی خود را تمام کرده باشند و از نظر نظام وظیفه مشکلی نداشته باشند. در این صورت این داوطلبان می توانند در کنکور سراسری شرکت و در صورت قبولی هر یک از رشته های (پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و یا رشته های پیراپزشکی) بدون هیچ گونه محدودیتی در هر دانشگاهی که قبول شدند ادامه تحصیل دهند. بدون هیچ محدودیت و مشکلی خاص می توانید کنکور شرکت کنید .و برای توضیحات بیشتر می توان با مشاورین ارشد و رتبه برتری حرف آخر در سایت مرکزی (harfeakhr.org) مراجعه بکنید.
2-کسانی که برای بار اول کنکور ریاضی فیزیک را شرکت کرده اند:
داوطلبانی که برای اولین بار در کنکور ریاضی و فیزیک شرکت کرده اند؛ این دسته از داوطلبانی که مدرک کارشناسی آن ها جزو کارشناسی های رشته های گروه غیر پزشکی است در صورتی می توانند مجددا در کنکور سراسری شرکت کنند که به ارگان خاصی هیچگونه تعهدی نداشته باشند و آقایان نیز از نظر نظام وظیفه دارای مشکلی نباشند. در این صورت این عزیزان می توانند در کنکور سراسری شرکت کنند و در صورت قبولی در هر یک از رشته های (پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی و یا رشته های پیراپزشکی) بدون هیچ گونه محدودیتی در هر دانشگاهی که قبول شدند ادامه تحصیل دهند. پس برای برای شرکت در کنکور و انتخاب رشته مجدد باید چندین نکات مهم را در نظر داشته باشید و پس از رفع آنها تصمیم جدی اتخاذ کنید.
نکته ای بسیار مهم که اینجا وجود دارد و باید به آن توجه کرد این است که اگر فرد شرکت کننده در کنکور قبلا در دانشگاه دولتی مشغول به تحصیل بوده باشد و از شرایط آموزش رایگان استفاده کرده باشد اگر بخواهد برای بار دوم هم در دانشگاه دولتی موفق به تحصیل شوند برای ادامه تحصیل باید شهریه ای برابر با دانشجویان پردیس های خودگردان را پرداخت کنند. که این را در قالب قانون نیز بیان شده است که، طبق بند سوم مصوبه چهل و پنجم جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در صورت قبولی این داوطلب در دوره های آموزشی ملزم به پرداخت شهریه مطابق قوانین دانشگاه مربوطه خواهند بود. و این شرایط فقط برای کسانی است که دوره کارشناسی خود را در مراکز دولتی و دوره روزانه گذرانده اند و اگر دوره کارشناسی خود را در دوره روزانه در دانشگاه دولتی گذرانیده اید باید طبق قوانین و مصوبه مراکز آموزشی هزینه تحصیل خود را بپردازید.به کمک موسسه حرف آخر و مشاورین ارشد تمامی سوالات و مشکلات خود را جوییا شوید.

منبع :حرف آخر برترین و بهترین مرجع برای برنامه ریزی و مشاوره دانش آموزان و داوطلبان کنکوری و تهیه محصولات و پکیج های مطابق با به روز ترین ابزار های دنیا.برای اطلاعات بیشتر و تماس با رتبه برتری ها و مشاورین ارشد با شماره 09128929049 و 09128929049 تماس بگیرید.
سوالات متداول دانش آموزان و داوطلبان
میتوان با داشتن مدرک کارشناسی در دانشگاه دولتی مشغول به تحصیل شد؟
بله بر اساس آنچه که در متن توضیح داده شده میتوانید مشغول به تحصیل شوید.
آقایان باید حتما دوره سربازی را گذرانده باشند برای شرکت مجدد در کنکور تجربی جهت قبولی در سه رشته ی مهم؟
بله آقایان باید حتما دوره ی سربازی را گذرانده باشند.
داوطلبانی که قبلا لیسانس مربوط به یکی از رشته های ریاضی فیزیک داشته اند میتوانند در این کنکور شرکت کنند؟
بله میتوانند در صورتیکه هیچ تعهدی به هیچ ارگانی نداشته باشند