بصورت 24 ساعته در تماس و واتساپ پاسخگوی شما هستیم.

نمونه خلاصه نویسی

دوستان عزیز برای این که بتوانید بهترین نکته برداری و یادداشت برداری را داشته باشید به نکاتی که در این پست توسط موسسه حرف آخر قرار می دهیم توجه کرده تا بهترین نتیجه را مال خود کنید. سعی کنید یادداشت های هر درس را را در دفتری بنویسید و ان دفتر از حاشیه برای نوشتن خلاصه های کوتاه از عناوین موجود در آن صفحه بهره مند شوید و نیز از مرتبط کردن محتویات هر صفحه با کل درس جلسه فعلی یا جلسه قبل بهره بگیرید. شیوه نکته برداری و یادداشت برداری نه تنها در یادگیری مطالب به شما کمک خواهد کرد، بلکه شما را برای نوعی از تفکر مورد نیاز در امتحانات تشریحی اماده خواهد کرد.

 از رمز و خلاصه ی  مطالب استفاده کنید و زیر مطالب را خط بکشید ازعلایم راهنما برای نشان دادن مطالب مهم بهره بگیرید از حاشیه های دفترتان یا از صفحات خالی برای هماهنگ کردن یادداشت ها با متن کتاب درسی استفاده کنید . برای تطبیق یادداشت ها با متن کتاب درسی ، شماره صفحه متن مربوط در کتاب را در کنارنکته برداری های تان استفاده کنید. یک طرف حاشیه یادداشت هایتان را برای نوشتن واژه های کلیدی مثل اسامی مهم ، الگو ها و انیمیشن ها ، تاریخ ها و مفاهیم اختصاص دهید. این کار شما را مجبور به پیش بینی پرسش های دقیق می کند و حقایقی به دست می دهد که شما برای یادگیری می توانید ابهره ببرید.اگر دفترچه ی نکته برداری و یادداشت برداری کوچک باشد به راحتیمی توانید آن را به جاهای دیگر  حمل کنید. ولی اگر دفتر نکته برداری بزرگ باشد به شما این امکان را می دهد حاشیه گذاری خوبی را رعایت کنید. تعداد زیادی از اساتید در تلاش اند در خلال آموزش چند نکته اصلی و چندین نکته کم اهمیت تر ارائه دهند. و بقیه سخنرانی را به مباحث توضیحی و مثال ها اختصاص دهند. سعی کنید نکات اصلی را یادداشت کرده و خود را در دام نکات کم اهمیت تر که ارتباطی اندک با یکدیگر دارند، اسیر نکنید.

نحوه اصولی نکته برداری و یادداشت برداری به سبک حرف آخر

برای نکته برداری و یادداشت برداری شما می توانید نکات کلیدی را با رنگ های مختلف  بنویسید. عقاید و تعمقات خود را بنویسید و آن ها را از سخنان استاد جدا کنید. بطور دوره ای یادداشت های خود را مرور کنید. به کلیدهای یادآوری خود دقت کنید و ببینیدکه قبل از خواندن دوباره یادداشت ها چقدر از آن ها را می توانید یادآوری کنید . سؤال های تستی طرح کرده و به آن ها جواب دهید. شما باید در نکته برداری خیلی قوی باشید دانش آموزی موفق می باشد که بتوانند به شکل حرفه ای نکته برداری کنند و بعد از آن نکته برداری ها برای مرور استفاده کنند.جالب است بدانید توصیه ای رتبه برتری های حرف آخر نیز بر این روال می باشد

شما می توانید یادداشت های کلاس را در قسمت جداگانه ای بنویسید و یادداشت های خود را در این قسمت ویرایش و خلاصه کنید. افکار ، عقاید و سوال های مناسب با درس را در این قسمت بنویسید . خلاصه یادداشت های خود را ویرایش و در این قسمت خلاصه کنید. و برای هر درس دفتر جداگانه در نظر بگیرید تا نکته برداری هر درس از  همدیگر متمایز شود. پس بعد از هر مطالعه ای شما بلافاصله مرور کنید و برای مرور کلی هفته یک بار یا یک ماه یک بار همان مطلب را مرور کنید.

خلاصه نویسی مباحث و دروس حفظیاتی و تشریحی

نکات لازم برای خلاصه نویسی درس های حفظیاتی

1– باید کل هر فصل یا گفتار را با دقت بخوانید.

۲- مطالب اساسی و مهم را به شکلی برجسته مشخص کنید.

۳- سپس نکات مشخص‌شده را در یک دفتر جداگانه بنویسید.

۴- اگر بتوانید هر ده صفحه مطلب را تقریباً در یک صفحه خلاصه کنید به هدف خود رسیده‌اید .

بهترین زمان مطالعه و مرور خلاصه نویسی درس های حفظیاتی

تایم مناسب برای خواندن درس های حفظیاتی زمانی است که ذهن و مغز انسان آمادگی حفظ کردن داشته باشد . عالی ترین زمان برای درس خواندن، یادگیری و خلاصه‌ نویسی درس های حفظیاتی سه ساعت انتهایی قبل از نیمه شب می باشد. از لحاظ ساعتی حدود ساعت ۹ تا ۱۲ شب می باشد زیرا ذهن و مغز شما در این ساعات، آمادگی حفظ و تحلیل درس های حفظی را دارد و مهمتر اینکه بنا بر قوانین خاص حافظه مطالبی که در این ساعت میخوانید و حفظ می کنید حتی در خواب هم بصورت ناخودآگاه مرور می‌شوند. در ساعات اولیه صبح و عصر خلاصه نویسی درس های حفظیاتی بازدهی مناسب ندارد.

-در زمان مدرسه رفتن اصلا توصیه نمی شود که خواندن این درس ها را به عصر موکول کنید.

-در روزهای مدرسه مطالعه و خلاصه نویسی درس های حفظی را به صبح زود نیز موکول نکنید.

-صبح زود یا عصر با مطالعه و خلاصه نویسی درس های حفظیاتی انرژی مغزتان تلف می‌شود.

روزهای تعطیل و برنامه مطالعه و خلاصه نویسی برای این روز ها

در روزهای تعطیل علاوه بر سه ساعت انتهایی قبل از نیمه شب یعنی بین ساعت ۹ شب تا ۱۲ شب می توانید صبح ها خیلی زود از خواب بیدار شوید و در ۳ ساعت اولیه صبح حدود ساعت ۶ صبح تا ۹ صبح نیز درس های حفظی و تشریحی را بخوانید و بعدا اقدام به خلاصه نویسی کنید، جالب است بدانید هانا یاری رتبه برتری سال 98 در موسسه حرف آخر در روز های تعطیل خود به همن روال درس می خواند و از نکته های موجود در جزوه های حرف آخر استفاده می کرد. بعد از مطالعه‌ی مفاهیم این دروس استراحت و خواب به اندازه‌ کافی لازم و ضروری می باشد.

اصول خلاصه نویسی از نگاه رتبه برتری های حرف آخر

1- شما می توانید در دوره نوروز خلاصه نویسی های خود را انجام دهید، همچنین زمانیکه نتوانستید همه ی خلاصه ها را کامل کنید، دوران رفع اشکال (اردیبشهت) بهترین تایم برای انجام این کار است.
٢- مباحث به سه دسته درس های تمرینی، درس های خواندنی و درس های حفظی، تقسیم بندی می شوند که متناسب با هر درس نوع خلاصه نویسی و رسم الگوهای یادآوری متفاوت است.
٢- مباحث تمرینی : مباحثی که برای یادگیری نیاز به حل تمرین و تست دارند.درس هایی مثل ریاضی، فیزیک، مسئله های اقتصاد، عربی اختصاصی، مسئله های زیست شناسی، زبان فارسی و… از این نوع هستند.
خلاصه نویسی این درس ها به طور رسم الگوهای یادآوری است به این صورت که ابتدا عنوان نوشته شده، سپس نکته های اصلی و در نهایت نکته های فرعی نوشته شوند. که در شیوه الگو سازی حرف آخر به زیبای می توان آن ها را تجسم کرد .
٣- مطالب خواندنی: مباحثی که برای یادگیری و حفظ کردن نیاز به استدلال دارید. مثل دین و زندگی، زیست شناسی، تعاریف فیزیک و شیمی، روان شناسی،فلسفه و….. نمونه هایی از این درس ها هستند.
خلاصه نویسی این درس ها به شکل حاشیه نویسی است، به این شکل که دور کلمات مهم خط بکشید و موارد مهم را در حاشیه کتاب خود دسته بندی کنید. همچنین از طرح سوال در حین مطالعه استفاده کرده و سوال خود را در حاشیه کتاب بنویسید. در این صورت ذهن شما کنجکاو خواهد شد و مطالب را با عمق بیشتری یاد می گیرید.

۴- مطالب حفظی: مباحثی که باید با تکرار مداوم آن ها را حفظ کرد و نیاز به استدلال خاصی ندارند. مثل لغات ادبیات،لغات زبان، لغات عربی، تاریخ ادبیات، و…..
روش خلاصه نویسی این درس ها به شکل فیش نویسی است.
فیش برگه کوچکی است که یک سمت آن لغت و در سمت دیگر آن مترادف یا توضیح لغت مورد نظر خود را نوشته و سعی کنید آن ها را هر شب سی دقیقه مرور کنید.
۵- در مورد فرمول های ریاضی، فیزیک، اقتصاد و…. که نیازمند استدلال هستند نیز می توانید از این شیوه استفاده کنید.
بنابراین خلاصه نویسی های خود را ادامه دهید زیرا هنوز فرصت لازم برای تکمیل آن ها وجود دارد. همچنین مطالب را برحسب ویژگی های آن ها و شیوه هایی که در سایت و کانال گزینه دو به شما آموزش داده شده است،خلاصه نویسی کرده و در بازه های مرور خود قرار دهید تا اطلاعات وارد حافظه بلندمدت شما شوند و در آزمون سراسری با تسلط به سوالات اختصاص دهید.

منبع : موسسه حرف آخر برترین و بهترین مرجع برای برنامه ریزی و همچنین مشاوره حرف آخر برای دانش آموزان و داوطلبان کنکوری به صورت رایگان و تهیه محصولات و پکیج های مطابق با به روز ترین ابزار های دنیا می باشد.برای اطلاعات بیشتر و تماس با رتبه برتری ها و مشاورین ارشد با شماره  09128929049  و 09128929049 تماس بگیرید، و با لیست قیمت محصولات حرف آخر آشنا شوید.

سوالات متداول دانش آموزان و داوطلبان نظام جدید

در ماه پایانی کنکور خود کتاب درسی را مرور کنیم یا خلاصه نویسی ها را؟

هر دو. در ماه های پایانی اصلا از کتاب درسی نباید غافل شد.

من برای درس های ریاضی و فیزیک اصلا کتاب درسی را نمی خوانم و فقط از روی کمک آموزش ها مطالب را می خوانم،این روش اشکالی داره؟

بله.برای درس هایی مانند ریاضی و فیزیک هم باید حتما حتما به کتاب درسی کاملا مسلط باشید.

خلاصه نویسی ها را در چه تایمی از روز مرور کنیم؟

عالی ترین زمان برای درس خواندن، یادگیری و خلاصه‌ نویسی درس های حفظیاتی سه ساعت انتهایی قبل از نیمه شب می باشد. از لحاظ ساعتی حدود ساعت ۹ تا ۱۲ شب می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.